Un startup austriac lansează o aplicație mobilă de banking pentru freelancerii români și nevoile lor de business

Creative Dock lansează Fairo, aplicația financiară care îi ajută pe freelanceri să atingă mai multe obiective de business, ocupându-se de mai puține acte.

Aplicația inovatoare, dezvoltată cu sprijinul Raiffeisen Bank International, este activă și pune la dispoziția utilizatorilor funcția de facturare. Înainte de finalul anului, utilizatorii vor avea acces la servicii simplificate de evidență contabilă și de funcționalități fiscale, ca urmărirea veniturilor, iar mai apoi de calcularea mai ușoară a impozitelor și posibilitatea de a genera și trimite automat rapoarte fiscale.

Avantajele facturării: cu Fairo nu e nevoie să rămâi blocat la un birou – facturarea se poate face din mers, în mai puțin de 60 de secunde. Utilizatorii vor economisi timp în momentul în care vor să afle ce clienți au făcut plăți, pentru că una dintre funcționalități urmărește tranzacțiile și le potrivește automat cu facturile.

Funcția reprezentativă ce completează aplicația mobilă este contul bancar Fairo, care va fi lansat anul viitor. Utilizatorii vor putea fi plătiți de clienți direct în contul lor bancar Fairo și își vor putea urmări cu ușurință veniturile. Vor avea acces la carduri, retrageri de la bancomat, plăți locale și internaționale, schimb valutar, un cont bancar personal Fairo și multe altele. În 2022, utilizatorii își vor plăti impozitele direct din contul bancar Fairo.

“Misiunea noastră este să ajutăm freelancerii să se bucure de rezultatele muncii lor, în cel mai eficient mod posibil, și să le oferim o soluție completă pentru simplificarea sarcinilor administrative și gestionarea finanțelor. Știm cât de obositor este, ca freelancer, să ai grijă de documentele necesare, mai ales dacă gestionarea lor nu este punctul tău forte. Prin Fairo, îi ajutăm să economisească timp cu o abordare holistică a facturării, evidenței contabile, a impozitelor și activităților bancare”, declară Igor Prerovsky, CEO Creative Dock Austria.

“Fairo răspunde unei nevoi tot mai prezente pe piața românească, aceea de a putea gestiona toate operațiunile interne fără complicații, inclusiv cele legate de administrarea afacerilor și cele bancare”, explică Andrii Stepanenko, Member of the Management Board Raiffeisen Bank International.

Aplicația Fairo a fost lansată pentru prima dată în Ucraina, în iulie 2020, și s-a bucurat de popularitate în rândul a peste 30.000 de utilizatori înregistrați. România este prima țară din Uniunea Europeană în care aplicația este lansată, iar ținta este extinderea în viitor în alte țări din UE. Aplicația este disponibilă pentru a fi descărcată gratuit din App Store și Google Play Store.

Articolul anterior

Trei sferturi dintre angajați au suferit de burnout în ultimii cinci ani. 81 la sută nu se simt ajutați de companie să treacă peste momentele de epuizare

Articolul următor

Oracle oferă programe gratuite de instruire și certificare pentru Oracle Cloud Infrastructure

Articole din aceeași categorie
Total
12
Share