UiPath, în top 10 companii din SUA care oferă cel mai bun pachet de compensații pentru angajați

Firma înființată și condusă de Daniel Dines apare pe locul 10 în topul companiilor cu sediul în SUA care le oferă angajaților cel mai bun pachet de compensații, potrivit site-ului de cariere Comparably.com.

Topul se bazează pe feedback-ul anonim al angajaților de pe site-ul Comparably.com, la o varietate de întrebări referitoare la satisfacția generală a angajaților cu privire la pachetul de compensații (salariu, majorări, bonusuri, acțiuni/ capital, dacă este cazul, și beneficii).

UiPath, care are sediul centrul la New York, este pe locul zece în topul companiilor mari, înaintea unor “giganți” precum SAP (locul 11), Zoom (13) sau IBM (19). Clasamentul anual întocmit de Comparably ia în considerare 70.000 de companii americane și identifică locul în care angajatii sunt cel mai mulțumiți de aspectele legate de mediul lor de muncă, salarizare, beneficii și obiectivele companiei.

“Ca să recruteze și să păstreze talentele de top, companiile trebuie să ofere compensații competitive pe toate planurile. Angajații din companiile de pe lista noastră se simt apreciați și mai motivați să facă o treabă excelentă, deoarece organizațiile lor investesc în ei ca să ajute la dezvoltarea afacerii”, spune Jason Nazar, co-fondator/ CEO Comparably.

Întrebați cât de des primesc măriri de salariu, 84 la sută dintre angajații din companiile mari cu cele mai bune note și 85 la sută dintre cei din IMM-uri spun că primesc măriri de salariu la “fiecare șase luni sau mai rar” sau “în fiecare an”.

Top 10 companii din SUA, care oferă cel mai bun pachet de compensații

 1. Microsoft 
 2. Adobe 
 3. RingCentral 
 4. Facebook 
 5. Boston Consulting Group 
 6. Peloton 
 7. Google 
 8. Credit Karma 
 9. Zoom Video 
 10. UiPath

Pe locul 21 printre companiile care oferă cele mai bune beneficii extrasalariale

UiPath este pe un loc fruntaș și într-un alt clasament: cel al  companiilor care oferă cele mai bune beneficii extrasalariale. În acest top, condus de Google, Peloton și Microsoft, UiPath este pe locul 21.

Potrivit Comparably, companiile importante din ziua de azi știu că, pentru a-și menține forța de muncă mulțumită, trebuie să ofere mai mult decât un salariu corect. Avantajele și beneficiile extrasalariale continuă să fie aspecte importante pentru satisfacția unui angajat la locul de muncă – fie că este vorba de furnizarea de asistență medicală și grădiniță plătită sau de timp liber plătit nelimitat și abonamente la sală de sport.

Mai mult de jumătate (53 la sută) dintre angajații chestionați de Comparably spun că avantajul de wellness la locul de muncă pe care și-l doresc cel mai mult este un abonament plătit la o sală de sport. Terapia prin masaj este pe locul al doilea, cu 23 la sută.

Top 10 companii care oferă cele mai bune beneficii extrasalariale

 1. Google 
 2. Peloton 
 3. Microsoft 
 4. Adobe 
 5. Boston Consulting Group 
 6. Apple 
 7. Facebook 
 8. Zoom Video 
 9. Uber 
 10. RingCentral 

Adobe, compania cu cei mai fericiți angajați în 2021

Cercetările arată că firmele care își fac angajații să se simtă apreciați printr-o varietate de factori care le aduc acestora satisfacții, cum ar fi plata echitabilă, avantaje și beneficii excelente, obiective clare și un mediu de lucru pozitiv, creează lucrători mai loiali și mai productivi.

Top 10 companii cu cei mai fericiți angajați

 1. Adobe 
 2. RingCentral 
 3. HubSpot
 4. Peloton 
 5. Microsoft 
 6. Farmers Insurance 
 7. IBM 
 8. Medallia 
 9. Zoom Video 
 10. Experian 

Companiile care propun cel mai bun echilibru între muncă și viață personală

Conform datelor Comparably, echilibrul între viața profesională și cea privată este prioritatea nr. 1 pentru angajații de azi, în afară de salariu. De fapt, unu din trei îl văd mai important decât remunerația, avansarea în carieră, avantajele/ beneficiile și stabilitatea, mai ales că aproape jumătate dintre ei s-au simțit epuizați de muncă în ultimul an.

Top 10 companii care oferă cel mai bun echilibru între muncă și viață personală

 1. HubSpot
 2. Chegg 
 3. ZipRecruiter 
 4. Farmers Insurance 
 5. nCino 
 6. Momentive (ex-SurveyMonkey)
 7. Elsevier
 8. 23andMe 
 9. Trimble
 10. Smartsheet 

Înfiinţată în România, în 2005, sub denumirea DeskOver, şi redenumită UiPath în 2015, compania fondată de Daniel Dines are printre clienţi entităţi precum CIA, forţele navale ale SUA, McDonald’s, Duracell şi Swiss Re. UiPath vrea să se extindă după ce, în timpul pandemiei, mai multe companii au devenit interesate să îşi automatizeze procesele pentru a reduce costurile. Directorul general, Daniel Dines, declara recent că actualii clienţi din retail, sănătate şi finanţe utilizează serviciile companiei pentru a face faţă unei modificări semnificative ale cererii, provocată de pandemie.

În 2018, UiPath a devenit primul startup fondat în România care a dobândit statutul de unicorn, adică a fost evaluat la peste un miliard de dolari. Între timp, şi-a mutat sediul general în SUA și a fost listat la Bursa de la New York.

Articolul anterior

Peste jumătate dintre profesionişti simt că sănătatea lor mintală a fost impactată negativ de pandemie

Articolul următor

Rectorul UMF Iași, reales în Comitetul Executiv al Asociaţiei Şcolilor de Medicină Europene

Articole din aceeași categorie
Total
9
Share