Universitatea de Vest din Timișoara finanțează 200 de afaceri cu granturi de până la 40.000 de euro

Persoanele care au un loc de muncă și înființează o afacere pentru crearea de noi locuri de muncă, șomerii, persoanele inactive, inclusiv studenții, pot beneficia de finanțări nerambursabile de până la 40.000 de euro, prin intermediul a cinci proiecte finanțate din fonduri europene și derulate de Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pot să obțină finanțare persoane care intenționează să înființeze o afacere non-agricolă în mediul urban și au reședința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunea Vest (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș).

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Proiectele ce vor fi finanțate de UVT sunt Atelierul de antreprenori (9.190.004 lei, 38 de afaceri finanțate), Susținerea și Motivarea Antreprenorilor Responsabili și Talentați – Smart Start Up (12.903.549 lei, 52 de afaceri finanțate), Stimularea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor din Regiunea de Vest – Start Smart (8.896.993 lei, 36 de afaceri finanțate), Start Up Banat (8.795.599, 35 de afaceri finanțate) și Program integrat de stimulare a antreprenoriatului în mediul urban din Regiunea Vest (8.137.354 lei). În cadrul acestui proiect, UVT este partener alături de Romactiv Business Consulting.

Apelul de proiecte în baza căruia au fost obținute finanțările are ca scop creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană. “Avem o experiență considerabilă în ceea ce privește accesarea fondurilor europene. Câștigarea a zece milioane de euro pe acest program nu este deloc întâmplătoare. Performanța este meritul întregii echipe de la UVT. Avem posibilitatea să finanțăm 200 de afaceri, inclusiv pentru planuri de afaceri inițiate de studenții noștri. Mai mult decât atât, le oferim pregătirea necesară, astfel încât afacerile propuse de ei să aibă cele mai bune șanse să reușească. Așa cum am procedat și în anii anteriori, vom maximiza oportunitatea prezentată de fondurile europene, pentru dezvoltarea instituțională, a resursei umane, dar și a comunității din care facem parte”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabrel Pirtea.

Toate detaliile despre proiectele menționate mai sus sunt disponibile aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share