Victoria spiritului de echipă: JYSK Pro câștigă Cupa Ligii FIFCO, în Campionatul Național de Fotbal Corporatist

Una dintre cele două echipe JYSK înscrise în Campionatul Național de Fotbal Corporatist s-a impus în finala ligii FIFCO, a doua ligă a competiției.

În primăvara aceasta, 30 de angajați de la JYSK au jucat, timp de două luni, săptămânal, câte un meci în București, pe stadionul din Parcul Sportiv Dinamo București, alături de angajați ai altor 30 de companii. După grupele preliminare, ambele echipe ale retailerului scandinav, JYSK Pro și JYSK Amo, s-au calificat în Liga FIFCO, a doua ligă a campionatului.

Drumul către Cupă

Dacă drumul JYSK Amo s-a oprit după faza grupelor, JYSK Pro a mers mai departe în campionat, până în finala pe care a și câștigat-o, și a obținut cupa Ligii FIFCP. La acest succes au contribuit antrenorii Cristi Roșu, District Manager, care a fost în trecut arbitru legitimat la Asociația Județeană de Fotbal Teleorman, și Alex Roman, Store Manager JYSK Militari.

“A fost prima noastră participare la acest campionat. Nici noi, nici organizatorii, nu ne așteptam să câștigăm cupa Ligii a doua. Echipa JYSK Pro a pornit în acest campionat cu 15 colegi care nu se cunoșteau și nu mai jucaseră niciodată împreună, iar obiectivul nostru a fost să jucăm cât mai bine, să închegăm echipa și să câștigăm cât mai multe meciuri. Iată că, la prima participare, am câștigat Liga a 2-a. Am pierdut un singur meci în acest campionat, cel cu Ursus, echipă care a și câștigat Liga 1”, spune Cristi Roșu.

Cele mai strânse și palpitante meciuri au fost semifinala și finala, meciuri la care și galeria a contribuit la atmosfera de joc.

Reveniri spectaculoase

În semifinala cu eMag, meciul a început cu un gol marcat de JYSK Pro. Au urmat trei goluri date de eMag, care a pus presiune constantă pe apărarea celor de la JYSK. La pauză, scorul era 3-1 pentru eMag. În repriza a doua, JYSK a revenit, a înscris trei goluri și s-a impus cu 4-3.

Finala s-a jucat împotriva Cardoil Avantaj, într-o duminică dimineața, când afară era deja foarte cald. A fost, din nou, un meci cu întorsături de situație, multă emoție și luptă până în ultimul moment. JYSK PRO a fost condusă la pauză, dar a revenit și a învins cu 5-3, scor care i-a adus cupa Ligii FIFCO.

Bogdan Săvescu, din echipa JYSK Pallady și mijlocaș în echipa JYSK Pro, este unul dintre cei doi colegi JYSK aflați în Top 10 golgheteri ai Campionatului Național de fotbal corporatist.

“Joc fotbal de mic și ăsta este hobby-ul meu. Fac fotbal de performanță, până acum trei ani am jucat la Unirea Slobozia, în liga a 3-a, și la Medgidia, în liga 4-a. Acum joc la Abatorul Slobozia, în liga a 4-a. Experiența acestui campionat a fost una frumoasă, am colaborat bine cu ceilalți colegi și m-am simțit foarte bine. Cel mai frumos gol pe care l-am dat a fost cel din finală, la ultima fază. Au fost și momente grele, am fost conduși de multe ori, a trebuit să ne mobilizăm și să revenim. Am reușit datorită antrenorilor, care ne-au îndrumat pe drumul cel bun”, povestește Bogdan.

Pasiune pentru fotbal

Colegii au venit din toată țara, unii dintre ei au făcut în fiecare săptămână 8-10 ore pe drum, pentru ca seara să intre pe teren, să joace, iar a doua zi dimineață să plece înapoi acasă.

Dani Negru, de la JYSK Piatra Neamț, portar în echipa JYSK Pro, s-a înscris în echipă pentru că-i place să joace fotbal și a considerat că este o provocare. “Nu-i cunoșteam pe colegi și am văzut acest campionat ca pe o oportunitate să cunosc mai mulți colegi. Am venit în fiecare săptămână de la Piatra Neamț, a fost un drum lung, dar nu-mi pare rău, pentru că mi-a plăcut foarte mult. E păcat că nu avem un drum expres, ca să ajungem mai repede. În trecut am jucat fotbal în Liga a 4-a, dar acum nu mai joc, pentru că îmi dedic timpul familiei și serviciului. Acum mai joc de plăcere”, povestește Dani Negru.

Aceeași pasiune pentru fotbal o are Alexandru Schindea, Store Manager la magazinul JYSK Prelungirea Ghencea, care a marcat 16 goluri pe parcursul campionatului, performanță ce l-a adus și pe el în Top 10 al golgheterilor din campionat.

“Joc fotbal de mic și îmi place foarte mult. Am cerut de multe ori să facem și noi o echipă de fotbal a firmei și m-am bucurat cel mai mult când am auzit că avem ocazia să jucăm și să câștigăm. Ne-am văzut cu toți coechipierii prima data acolo, la competiție, la primul meci. Cunoșteam doar trei colegi din București, dar nu mai jucasem cu ei. De la al treilea meci am început să ne cunoaștem bine unii pe alții și să știm ce poate fiecare. Meciurile au fost mai mereu cu răsturnări de situații. Cred că intram timorați în prima repriză, din cauza asta am făcut greșeli, dar apoi cred că e în spiritul nostru să revenim și să nu ne dăm bătuți niciodată. Am jucat până în ultima secundă, chiar am egalat in ultima secundă. Obiectivul următor ar fi să câștigăm prima ligă”, spune Alexandru Schindea, Lisă, cum îi spun colegii.  

Pentru echipa JYSK, cel mai frumos moment a fost cel al festivității de premiere. În aplauzele colegilor din galerie, veniți să-i susțină pe jucători, membrii echipei JYSK Pro au primit, rând pe rând, medalia de aur de la organizatori și mult râvnita cupă.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share