Volkswagen recrutează experți în domeniul bateriilor pentru “Battery Valley”

Fabrica de baterii din Salzgitter a producătorului auto Volkswagen a lansat o campanie de marketing și recrutare de personal, prin care își propune să găsească, în cel mai scurt timp, aproape 500 de oameni.

Echipa Volkswagen va crește, în perioada următoare, de la 750 la 1.200 de angajați. Mai mult de 200 dintre cele aproape 500 de posturi vacante vor fi ocupate de candidați externi. Pentru a atrage candidați, producătorul auto mizează în special pe rețelele de socializare Xing, LinkedIn, Facebook și Instagram, iar posturile discponibile pot fi găsite aici.

Campania se adresează experților internaționali în domeniul bateriilor. Volkswagen se concentrează nu doar pe găsirea de chimiștii cu experiență relevantă în domeniul bateriilor Li-Ion, care pot intra imediat în domeniul dezvoltării de celule și componente de celule. Constructorul auto caută și ingineri electricieni, planificatori de procese pentru producția de celule de baterii, angajați în domeniul calității, cu experiență în industria chimică sau în companii legate de procesele de producție, dar și experți care lucrează în domeniul parteneriatelor și investițiilor internaționale.

Volkswagen Group își propune să devină principalul producător mondial de vehicule electrice, astfel că, la finalul anului trecut, a înființat o companie care să consolideze activitățile de-a lungul lanțului valoric al bateriilor – de la procesarea materiilor prime la dezvoltarea unei baterii VW unificate și până la gestionarea gigafabricilor europene.

Volkswagen plănuiește să înființeze șase gigafabrici în Europa, ca să acopere cererea tot mai mare de celule de baterii. În Salzgitter, producția de celule de baterii va începe în 2025. În total, două miliarde de euro au fost alocate pentru construcția și operarea fabricii din Saxonia Inferioară, până la începerea producției.

Planul companiei este să creeze aici peste 2.500 de locuri de muncă. Fabrica din Salzgitter va reuni sub același acoperiș dezvoltarea, planificarea și controlul producției, și va deveni astfel centrul de baterii al Grupului Volkswagen. Volkswagen intenționează să construiască încă două fabrici de baterii în Europa până în 2030.

Articolul anterior

Angajații Lidl au învățat cum să adopte un comportament și mai prietenos cu mediul la locul de muncă și acasă

Articolul următor

Tinerii sportivi și artiști pot obține finanțare de 560.000 de lei prin Programul MOL de promovare a talentelor

Articole din aceeași categorie
Total
23
Share