Vrei să lucrezi la Adobe Romania? Tips & tricks despre cum să treci cu succes de interviuri

“Spune-ne puțin despre tine”, “ce îți dorești de la acest job”, “unde te vezi peste cinci ani” sau “cum te-ar descrie fostul șef” – îți sună cunoscut, nu? Cu siguranță ai primit aceste întrebări cel puțin o dată de când participi la interviuri de angajare.

Indiferent de întrebări, toți cei care au ratat interviuri sau, din contră, au trecut cu succes de etapa de interviu, sunt de aceeași părere: este foarte importantă pregătirea. Primul pas este, desigur, anticiparea întrebărilor. Dacă treci cu brio de ele, șansele de reușită sunt foarte mari. Iar dacă vrei să lucrezi la Adobe Romania, îți povestim noi mai jos cum să treci cu succes de interviurile de angajare.

După cum probabil știi, Adobe România este cel mai mare centru din Europa al companiei. Este axat pe dezvoltarea de produse software și numără peste 1.000 de angajați pe piața locală. Adobe oferă un pachet performant de beneficii salariale și extrasalariale și este unul dintre cei mai doriți angajatori.

Ce nu știi, probabil, e că are în plan consolidarea poziției de centru de excelență în România și atragerea de noi talente. Compania are poziții deschise de la entry-level la senior level și management. Pe lângă oferta salarială competitivă, angajații Adobe primesc pachete de acțiuni la companie și o suită de beneficii în zona de sănătate și wellbeing, dezvoltare personală și profesională și mai multe zile libere plătite.

Așadar, vrei să lucrezi la Adobe Romania? Iată cum să parcurgi cu succes etapele de interviu. Câteva tips & tricks de la Aida Ciolache, din echipa locală de Talent Aquisition.

  • Intră în contact cu oamenii din companie. De la manageri la ingineri și colegii din echipa de Talent Acquisition, oricine îți poate povesti despre ce presupune procesul de recrutare, despre ariile de focus din timpul interviului sau, pur și simplu, despre produse și cum arată o zi de muncă la Adobe.
  • Fii sincer cu ce știi mai bine si ce știi mai puțin bine. Oamenii de la Adobe apreciază mult naturalețea și onestitatea și, în plus, așa le vei da intervievatorilor ocazia să centreze evaluarea pe tehnologiile cu care ești cel mai confortabil, ceea ce îți va spori șansele de succes. Trebuie să știi că Adobe pune mare preț pe potențialul de creștere, dezvoltare profesională, dar și pe mobilitate internă. Adică, posibilitatea unui angajat de a se dezvolta în funcție de abilitățile tehnice și intenția de dezvoltare profesională, în oricare echipă sau grup din Adobe. Deci, fii sincer cu ce știi și ce îți dorești, ca să “prinzi” cea mai potrivită echipă!
  • Fii curios și, în același timp, permite-le să te cunoască. Procesul de recrutare pentru rolurile de ingineri de produs includ câteva etape foarte clare: o conversație introductivă cu managerul direct sau cu echipa de recrutare, apoi, un interviu tehnic inițial cu unul dintre colegii ingineri, urmat de interviul tehnic propriu-zis și, la final, etapa de aptitudini de comunicare. Foarte important de știut: în oricare dintre aceste etape, ai ocazia să adresezi orice și oricâte întrebări consideri necesare, așa încât să te asiguri că este produsul, echipa și cultura organizațională care ți se potrivesc.

Și acum, că știi să intri în contact cu oamenii din companie, să fii sincer, curios și deschis, am vrut să aflăm și perspectiva managerului.

Ce spun managerii? Cum se face evaluarea unui candidat?

Am stat de vorbă și cu Bianca Costache, Engineering Manager, care ne-a vorbit despre cum evaluează potrivirea unui candidat cu un anumit rol. Ea susține interviuri pentru echipa Adobe Experience Platform, un produs Adobe dezvoltat în România, care are impact asupra a milioane de utilizatori.

De la Bianca am aflat că, pe lângă demonstrarea experienței din CV, gândirea analitică și abilitatea de a rezolva probleme sunt esențiale. A porni de la o problemă simplu formulată, a o înțelege și a o descompune în bucăți mai mici, pentru a identifica o soluție și a o valida, reprezintă un set de ingrediente pe care îl caută în fiecare candidat.

Domeniul în care Adobe activează oferă un context de business efervescent, în care fiecare dintre noi are ocazia să contribuie la modul inovator prin care iau naștere produsele Adobe. De aceea, nu punem atât de mult accent pe o anumită tehnologie sau framework, ci pe modul în care un candidat cunoaște principiile de bază ale spațiului de probleme și cum folosește tehnologia ca un mecanism prin care ajunge la soluția problemei. Pentru cei care aplică pe roluri de seniori, în special pe un rol de arhitect, căutam abilitatea de a concepe o arhitectură pe baza unei probleme date și analizăm procesul prin care candidatul ajunge să acopere fiecare aspect al construirii unor sisteme, de la prima linie de cod la punerea lor în producție și accesul direct la useri și cum soluțiile lor scalează în timp, i.e. Systems Design.

Bianca Costache
Engineering Manager @ Adobe Romania

Desigur, abilitatea de a lucra în echipă și orientarea către creștere și dezvoltare personală rămân aspecte primordiale, și asta deoarece fiecare produs Adobe este construit cu ajutorul multor echipe, care sunt adeseori distribuite geografic. Acestea acoperă un spectru larg de roluri, de la Software Engineer, la Product si Program Management, Customer Relations, Marketing, Sales și lista continuă.

Ce spun managerii? Cum ar trebui candidații să abordeze interviul?

Aleodor Tabarcea, Engineering Manager, Creative Cloud Web. Aleodor completează cu câteva sfaturi și perspectiva sa asupra modului în care candidații ar trebui să abordeze interviul la Adobe.

“Pentru un start bun, trebuie să știi care sunt zonele de interes pentru jobul respectiv și să fii pregătit din punct de vedere tehnic pentru tehnologiile ce urmează să le abordam.

Încearcă să fii proactiv în a afla câteva linii de ghidaj despre cum va arăta interviul de la colegii care te contactează pentru interviu.

Important de știut este că orice interviu este, pe lângă o oportunitate de cunoaștere, și o oportunitate de a învăța lucruri noi. Atunci când nu știi răspunsurile, întreabă intervievatorul, explică și fă conexiuni la cunoștințele existente. Arată-ne cum poți să aplici raționalizarea pentru a-ți extinde cunoștințele.

Interviul tehnic îți va evalua aptitudinile de comunicare, procesul de gândire și pasiunea/ interesul pentru învățare continuă. Pentru că mai importantă decât soluția tehnică corectă este capacitatea de a coda și de a explica, în timpul procesului de dezvoltare, deciziile și motivația din spatele acestora.

Mai departe, căutăm să înțelegem care sunt valorile tale personale, cum gestionezi conflictul sau eșecul și cum te menții la curent cu noile tehnologii și inovații de pe piață.

E important ca oamenii cu care lucrăm să înțeleagă și să adere la viziunea spre care lucrăm noi – tocmai din această perspectivă, aici ai oportunitatea să-ți întâlnești unul dintre lideri, să pui întrebări și să primești o privire de ansamblu la ce încercăm să creăm împreună.

Urmărim oameni entuziasmați, la fel ca noi, de construirea viitorului soluțiilor la Adobe. Pas cu pas, ne căutam candidații care se aliniază cu nivelul de cunoștințe căutat, dar în special cu valorile și modul nostru de lucru. Dincolo de orice, construim soluții de care noi suntem entuziasmați pentru clienții noștri”.

Cum poți intra în dialog cu Adobe Romania?

Și, pentru că “intră în contact cu Adobe Romania” a fost primul sfat cu care am deschis articolul, încheiem, răspunzând la întrebarea “cum poți intra în contact cu Adobe Romania?”

Așadar:

  • Vrei să știi mai multe? Adobe Romania te încurajează să intri în dialog cu echipa sa, fie pe LinkedIn – de la pagina oficială Adobe la profilul profesional al echipei de Talent Acquisition sau al oricăruia dintre Engineering Managers de la Adobe.
  • Vrei să afli mai multe despre ceea face Adobe? Adobe Blog reunește articole și video-uri despre produse, noutăți, angajați și contribuția către comunitate adusă de Adobe.
  • Vrei să vezi tipul de roluri deschise în companie? Pagina de Careers este actualizată constant cu cele mai recente posturi disponibile la Adobe.

Gata! Dacă vrei să lucrezi la Adobe Romania, acum știi cum poți trece cu brio interviurile de angajare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share