Directorul general al AGERPRES, noul secretar general al Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă

Alexandru Giboi a fost ales, astăzi, în funcţia de secretar general al Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă, în cadrul Conferinţei EANA de la Varşovia.

Șefii agenţiilor de presă membre EANA au desemnat şi noua conducere a Alianţei: Peter Kropsch, CEO dpa (Germania), preşedinte, Michalis Psilos, CEO ANA-MPA (Grecia), şi Jiri Majstr, CEO CTK (Cehia), membri în board.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

EANA a fost înfiinţată la 21 august 1956, în urma unei conferinţe care a avut loc la Strasbourg. Alianţa reprezintă un forum pentru cooperare şi schimb de informaţii între agenţiile de presă europene şi cuprinde peste 30 de agenţii membre, care promovează respectarea drepturilor de autor, accesul la informaţie, dezvoltarea tehnologiei de transmitere a acesteia şi libertatea presei.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenţia Naţională de Presă din România. Din 1921, a avut o transmisie neîntreruptă de ştiri şi informaţii. Printre serviciile sale se regăsesc fluxurile de ştiri tematice, serviciile şi arhiva de fotografie de presă, monitorizarea de presă, serviciile video şi multimedia, fluxul documentare şi servicii de imprimare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close