400 de angajați din IMM-uri vor beneficia de cursuri gratuite de educație digitală, cu ajutorul Camerei Franceze de Comerț, Industrie și Agricultură

Foto: Sigmund

100 de întreprinderi mici și mijlocii, din sectoare economice cu potențial competitiv (precum turism, fabricație de produse manufacturiere, industrie alimentară sau comerț), pot accesa gratuit DigitON, un program de cursuri și consultanță care le ajută să-și crească afacerea prin digitalizare, adoptând competențele viitorului.

În urma cursurilor, a sesiunilor de consultanță și mentorat, până la sfârșitul anului, 400 de angajați-cheie din IMM-uri vor dobândi cunoștințe de bază care contribuie la performanța afacerilor prin eficientizarea și digitalizarea proceselor de lucru și reducerea costurilor, eliminând cheltuielile inutile din procesul de lucru tradițional.

DigitON este un program cu fonduri europene, implementat între 18 octombrie 2022 și 31 decembrie 2023, de Asociația Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură în România (CCIFER), lider de consorțiu, în parteneriat cu Humanistic, prin Poliac Development. IMM-urile se pot înscrie până pe 20 februarie. Toate informațiile despre conținutul cursurilor și condițiile de participare sunt aici

9.000 de ore de învățare digitală și mentorat

Fiecare dintre cele 100 de IMM-uri eligibile poate înscrie între patru și zece angajați. Programul de formare combină teoria cu practica. Participanții vor învăța să realizeze proiecte de digitalizare, să îmbunătățească și să eficientizeze procesele de lucru și să dezvolte o cultură organizațională bazată pe colaborare hibridă, pe optimizare și ameliorare a relației interne și externe. Cursurile au loc online și sunt ținute de traineri recunoscuți în domeniu.

DigitON acoperă nevoia concretă de specializare, dar și componenta de mentoring și consultanță dedicată. Fiecare participant va avea acces la ore de formare individuală și la cursuri colective, precum:

  1. Conștientizarea importanței digitalizării
  2. Digitalizare de bază pentru eficientizarea muncii
  3. Digitalizarea performanței
  4. Transformarea digitală
  5. Digitalizare competitivă

Acoperirea geografică a DigitON

Se pot înscrie în program IMM-uri care sunt înregistrate și își desfășoară activitățile în regiunile Nord-Est (Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui), Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu-Mare, Sălaj), Vest (Arad, Caraș-Severin, Hunedoara. Timiș) și Sud-Muntenia (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală eligibilă este de 4.281.178,60 lei, dintre care 3.582.806,17 valoare eligibilă nerambursabilă din FSE și 632.259,87 valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național.

DESPRE CCIFER

Fondată în 1996, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România este o comunitate de afaceri bazată pe savoir-faire-ul francez.  Este un lider angajat în dezvoltarea durabilă a persoanelor, comunităților, a companiilor și a României. Reunește peste 550 de companii franceze și române, a căror cifră de afaceri însumează 18 miliarde de euro și generează peste 125.000 de locuri de muncă directe. Companiile membre sunt lideri în diverse sectoare de activitate ale economiei locale. Centrul de Formare CCIFER organizează, de zece ani, cursuri pentru IMM-uri.

DESPRE HUMANISTIC

Are experiență în dezvoltarea programelor de training și schimbare organizațională în cele mai mari companii din România, dar și în firme antreprenoriale românești și internaționale. Complexitatea proiectelor gestionate și standardul de calitate la care echipa livrează, garantează o experiență unică de formare, diferită de orice alt proiect susținut prin fonduri europene. Dispune de o echipă diversă de colaboratori – o comunitate de learning cu peste 120 de experți. Peste 100 de clienți corporate au beneficiat de procese transformaționale la nivel individual, de echipă sau organizațional, în peste zece industrii. A obținut patru premii pentru cel mai bun proiect HR al anului – pentru abordări creative (HR Club, Customer Service Awards) și are opt certificări internaționale în instrumente psihometrice, metodologii de implicare, training și design.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share