9 din 10 angajați care fac sport, de minimum 2-3 ori pe săptămână, spun că activitatea fizică este cheia stării lor de bine

Foto: freepik

Top 3 indicatori de wellbeing, pentru angajații români, sunt sănătatea emoțională/ mintală (71 la sută), starea de sănătate fizică (65 la sută) și sportul (63 la sută), arată un studiu 7card, realizat de agenția de cercetare IZI Data.

Deși înțeleg importanța acestor trei factori în asigurarea bunăstării generale, respondenții recunosc că mai au de lucrat la punerea în aplicare a strategiilor care să-i ducă acolo. 47 la sută dintre ei declară că au sănătate emoțională/ mintală, 39 la sută se simt sănătoși fizic și 51 la sută practică sportul. 

“Bunăstarea generală a angajaților este strâns corelată de performanța lor la locul de muncă. Un stil de viață echilibrat se traduce într-un angajat echilibrat, iar companiile au rolul să-și susțină echipele și să le ajute să-și atingă potențialul. 7card joacă un rol de partener strategic în acest proces, pentru că poate susține angajatorii cu programe corporative de wellbeing complete: acces la o serie de activități de relaxare, sport și resurse de învățare”, declară  Dan Moraru, Country Lead 7card by Gympass. 

Nouă din zece angajați care fac sport sunt mai fericiți

Scorul de fericire crește direct proporțional cu frecvența activității sportive. Nouă din zece angajați care fac sport de minimum 2-3 ori pe săptămână menționează sportul printre elementele de wellbeing prezente în viața lor. La polul opus, șase din zece angajați care nu fac nicio activitate fizică se consideră nefericiți. 

Nivelul de fericire este direct corelat cu wellbeing-ul. Șapte din zece angajați care fac sport de 2-3 ori pe săptămână consideră că au un grad de wellbeing ridicat, tradus prin indicatorii: sănătate emoțională/ mintală, sănătate fizică și sport. 

Starea de bine a angajaților: definiție vs. realitate  

Șapte din zece angajați definesc starea de bine în termeni de sănătate emoțională/ mintală, însă doar cinci dintre ei afirmă că au sănătate emoțională/ mintală. Șase din zece definesc starea de bine ca: “mă simt sănătos”, “fac sport”, “mă simt bine fizic”, “mă simt iubită”. Totuși, 39 la sută dintre respondenți se simt sănătoși, iar 37 la sută se simt bine fizic. 

Cercetarea arată că beneficiarii programelor 7card au un nivel mai mare de dezvoltare personală și bunăstare financiară decât publicul general. 

Studiul intitulat “Raport de cercetare cantitativ: obiceiuri de selecție și utilizare a abonamentelor la sală” a fost realizat de IZI Data, pe un eșantion de 876 respondenți, prin chestionare autoadministrate online, în rândul angajaților care frecventează sala de sport sau care au fost la sală și au intenția să reia antrenamentele. Perioada de colectare este 13-19 decembrie 2023. 

IZI data este o agenție de studii de piață al cărei scop este să democratizeze cercetarea de piață, s-o facă ușor de folosit și de înțeles, pentru branduri consacrate și pentru startup-uri, antreprenori, ONG-uri și antreprenori sociali. 

DESPRE 7CARD BY GYMPASS 

7card este singura soluție completă de wellbeing din țară, pentru companii și angajații lor. Oferă acces la cea mai largă varietate de activități de relaxare și sport, disponibile în aplicația 7card și care ajută companiile să joace un rol semnificativ în asigurarea bunăstării angajaților lor,  prin programul corporativ de wellbeing. 

Prin aplicația 7card, angajații au acces la peste 530 de centre de fitness, yoga, pilates, piscine, studiouri de dans sau escaladă, plus alte 30 de activități, și la programe de wellbeing ce oferă consiliere, programe de nutriție, mindfulness, educație de wellbeing, ce pot fi continuate și în perioadele de pauză de la activitatea de fitness.  

Cu peste 12 ani de activitate, 7card susține aproape 360.000 de angajați din peste 1.500 de companii în 57 orașe, din toate domeniile de activitate și toate dimensiunile, să-și construiască programul ideal de wellbeing. În ianuarie 2022, compania a fost achiziționată de Gympass, operatorul global #1 în servicii de corporate wellbeing, cu operațiuni în 11 țări din America de Nord și Centrală, America de Sud și Europa. 

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share