Adecco: 2018 va fi cel mai spectaculos an în recrutare, din ultimii zece

Cererea de candidați este în creștere, iar mulți angajatori au devenit mai flexibili și conștienți de faptul că este necesar să depună eforturi suplimentare pentru a păstra cei mai importanți candidați.

Pentru personalul specializat din domenii precum finanțe, limbi străine, contabilitate, inginerie și middle management, salariul nu mai este cel mai important criteriu de alegere a angajatorului. Devin esențiale pachetele de beneficii, proiectele la care lucrează, tehnologiile utilizate și locația angajatorului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Observăm că pentru categoria professionals pachetele de compensații și beneficii se diversifică tot mai mult: mese de prânz gratuite, săli de sport cu personal trainer, mașina de serviciu sau loc de parcare gratuit. Acestea se adaugă la abonamentele de sănătate și decontarea transportului, care erau deja în oferta companiilor. În plus, devine tot mai importantă calitatea spațiului de lucru, distanța până la locul de muncă, posibilitatea de a lucra de la distanță. Împreună, aceste beneficii pot ajunge la 50 la sută din valoarea salariului oferit candidatului”, afirmă Marga Radu (foto), Head of Permanent Placement în Adecco România. 

La rândul lor, candidații sunt tot mai atenți la oportunitățile profesionale oferite de angajator, la experiențe de învățare, traininguri și condiții de lucru. În momentul în care nu le găsesc într-un loc de muncă, sunt dispuși să facă o schimbare, să caute în altă parte ceea ce își doresc și să o ia de la capăt.

Potrivit Margăi Radu, pentru candidații cu vechime mai mică de zece ani, expunerea la proiecte internaționale reprezintă o sursă suplimentară de motivare. Pentru angajații seniori importanți, companiile acordă programe specializate de dezvoltare în carieră, MBA, cu valori de până la 35.000 de euro. Alți angajatori oferă pentru angajații performanți și loiali concedii suplimentare cum ar fi perioade sabatice de până la un an.

Piața recrutării crește cu 30 la sută în prima jumătate a anului

Specialiștii Adecco apreciază, pe baza tendințelor din 2017 și a semnalelor din piață din acest an, că 2018 va fi cel mai spectaculos an în industria de recrutare din ultimii zece, dar extrem de dificil pentru angajatori.

“Estimăm că piața de recrutare va crește cu 25-30 la sută, în 2018, datorită investițiilor anunțate de companiile străine care acum intră pe piața din Romania, dar și pentru că angajatorii existenți sunt în curs de extindere. Din ce în ce mai multe companii folosesc forța de muncă specializată pentru livrarea proiectelor internaționale, iar acest lucru se simte pe piața noastră. România a devenit un centru regional de servicii și își consolidează poziția în domeniu”, afirmă Marga Radu.

În această perioadă, companiile din SUA sunt cele mai active pe partea de IT și servicii suport. Adecco va opera peste 1.100 de plasamente în prima parte a anului, cele mai multe în București.

DESPRE ADECCO ROMÂNIA

Este cel mai mare jucător local din domeniul resurselor umane, cu o cotă de piață de circa 30 la sută și cu o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro, în 2016. Gestionează peste 8.000 de persoane angajate temporar, are o bază de date cu peste 600.000 de candidați și deservește zilnic peste 600 de clienți. Echipa Adecco numără în România mai mult de 250 de persoane, iar serviciile oferite au o plajă largă, de la recrutare și selecție la outsourcing, recrutare în masă, outplacement și training.

DESPRE GRUPUL ADECCO

Cu sediul în Zürich, Elveția, este principalul furnizor mondial de soluţii de forţă de muncă. Zilnic, circa 700.000 de oameni din întreaga lume beneficiază, prin Adecco, de oportunități de muncă permanente sau temporare. Peste 33.000 de angajați, în 60 de țări, deservesc peste 100.000 de organizații, cărora le furnizează forță de muncă, servicii de resurse umane și tehnologii de ultimă generație. Este o companie listată în clasamentul Fortune Global 500, iar angajații săi au votat-o pe poziția a doua în clasamentul Great Place to Work® – World’s Best Workplaces, ediția 2017. Operează prin opt branduri principale: Adecco, Modis, Badenoch & Clark, Spring Professional, Lee Hecht Harrison, Pontoon, Adia și YOSS.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share