Bilanț la final de an: pentru unu din doi angajați români, 2019 a fost un an mai obositor și mai stresant profesional decât 2018

Privind înapoi la anul care se încheie, jumătate dintre angajații români cred că 2019 a fost mai obositor din punct de vedere profesional, mai plin de provocări, efort și cu mai mult stres față de anul precedent, arată datele unui sondaj efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

La polul opus, doar 14 la sută simt că a fost un an mai calm și mai liniștit, care le-a adus echilibrul necesar între viața personală și job. Alți 13 la sută s-au bucurat de un an mai bun, care le-a adus mai multe satisfacții, în timp ce, pentru doi din zece angajați, 2019 a fost la fel ca anul precedent, fără schimbări semnificative,.

Întrebați ce și-au propus să realizeze în acest an din punct de vedere profesional și nu au reușit, un sfert dintre respondenți afirmă că și-ar fi dorit să schimbe angajatorul, iar doi din zece își propuseseră să obțină o majorare salarială. 14,3 la sută nu au reușit să-și schimbe domeniul de activitate, iar 13 la sută nu au avansat pe o poziție superioară, așa cum ar fi vrut.

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Totuși, doi din zece respondenți spun că au reușit să avanseze pe o poziție superioară, fie în aceleași companie precum cea de anul trecut, fie la alta nouă. Alți 13,7 la sută au schimbat și angajatorul, și domeniul de activitate. Jumătate dintre ei au rămas pe aceeași funcție ca cea de anul trecut și la același angajator.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Din punct de vedere salarial, 2019 nu a fost prea productiv pentru o bună parte dintre angajați. O treime dintre respondenți spun că salariul lor a stagnat, în timp ce pentru unu din zece chiar a scăzut cu până la 25 la sută. De cealaltă parte, 17,2 la sută au primit o majorare salarială de până la cinci la sută, iar 11,4 la sută au primit o majorare de cel mult zece la sută. Alți 16,6 la sută au beneficiat de un salariu mai mare cu până la 20 la sută, iar unu din zece a obținut o majorare salarială de peste 20 la sută.

47 la sută dintre respondenți sunt mulțumiți de evoluția câștigului salarial din acest an și doar 10,3 la sută sunt foarte mulțumiți, fiindcă a reflectat corect performanța lor la job. În schimb, 26 la sută sunt nemulțumiți și spun că meritau mai mult, iar 16,7 la sută sunt foarte nemulțumiți, întrucât evoluția câștigului salarial nu a reflectat deloc munca lor.

Puține prime de Crăciun, iar bugetul pentru cadouri rămâne ca cel de anul trecut

Nici sărbătorile de Crăciun nu se anunță mai bogate, fiindcă doar 16,6 la sută dintre respondenți vor aloca mai mulți bani în acest an pentru cadourile de sărbători. Aproape jumătate dintre angajați afirmă că bugetul de cadouri va fi la fel ca cel de anul trecut, iar 18,6 la sută declară că va fi mai mic, iar suma alocată va scădea cu până la 50 la sută. Circa o treime dintre respondenți planifică să cheltuiască pentru toate cadourile cel mult 300 de lei, aproape un sfert – cel mult 500 de lei, unu din zece – între 500 și 700 de lei și tot aproape zece la sută – între 700 și 1.000 de lei. Peste 1.000 de lei vor cheltui doar 6,5 la sută dintre respondenți.

Cei mai mulți vor cumpăra aceste cadouri din salariul curent, întrucât doar 28 la sută dintre angajați vor primi prime de Crăciun, iar 17 la sută vor primi tichete cadou. Doi din zece angajați estimează că valoarea beneficiilor este de cel mult 200 de lei, aproape zece la sută cred că va fi de 200-400 de lei și cei mai mulți nu știu care este aceasta. Un sfert dintre ei afirmă că angajatorul nu le va oferi nici un fel de beneficii.

Ce i-ar cere angajații români lui Moș Crăciun

Dacă s-ar putea ca Moș Crăciun să le îndeplinească o dorință legată de profesie, unu din patru angajați i-ar cere mai multă sănătate și putere de muncă și aproape tot atâția și-ar dori un nou job, într-un alt domeniu. Alți 14 la sută i-ar cere mai mult timp liber și echilibru între viața profesională și cea personală, 11 la sută – avansare în carieră, zece la sută – să devină antreprenori/ freelanceri, 7,9 la sută – mai puțin stres la locul de muncă, iar aproape șase la sută – un șef mai bun și o echipă mai unită. 

Sondajul a fost efectuat între 15 noiembrie și 5 decembrie, pe un eșantion de 974 de utilizatori de internet. 

Articolul anterior

Angajații Accenture România susțin lecții de programare pentru peste 800 de elevi

Articolul următor

Adient Trim recrutează 60 de oameni pentru fabrica din Ploieşti, în ianuarie

Articole din aceeași categorie
Total
24
Share