BMW Group și NTT DATA dublează numărul angajaților din noul hub IT din România, în 2024. BMW TechWorks își propune să ajungă la 1.000 de experți IT

Grupul BMW își extinde rețeaua globală de centre IT și software prin deschiderea unei noi locații în Cluj-Napoca.

În cooperare cu NTT DATA, BMW TechWorks România va deveni hub-ul proiectelor europene IT și software și va accelera transformarea digitală a companiei.

“Cu BMW TechWorks România, ne consolidăm amprenta în UE și contribuim în mod semnificativ la experiența digitală a clienților noștri. Centrele noastre IT globale ne asigură dezvoltarea IT-ul de business, expertiză software pe termen lung și accelerează implementarea strategiei noastre IT bazată pe cele mai noi tehnologii, cum ar fi inovațiile cloud și AI”, explică Alexander Buresch, CIO și Senior Vice President al BMW Group IT.

Parteneriat cu NTT DATA

NTT DATA este un partener de lungă durată al BMW Group și contribuie la joint venture cu experiența vastă în dezvoltarea agilă de software și rețeaua excelentă din mediul IT din România. “Colaborarea noastră cu BMW Group este o dovadă a respectului reciproc și a viziunii comune pentru viitorul industriei auto. Prin combinarea punctelor noastre forte, suntem pregătiți să oferim soluții inovatoare și transformatoare, de care vor beneficia clienții noștri din toată lumea”, spune Chieri Kimura, EVP NTT DATA, Inc., CEO EMEAL.

“BMW TechWorks România este condusă de doi parteneri puternici, cu obiectivul de a deveni o referință pentru transformarea digitală a ecosistemului industrial al BMW Group. Este o misiune de onoare, pe care NTT DATA a primit-o în urma unui parteneriat de peste 30 de ani între cele două companii ale noastre”, subliniază Maria Metz, CEO NTT DATA România.

Creştere dinamică

Până la sfârșitul anului, joint venture-ul își va dubla numărul de angajați până la 250 de experți. Pe termen lung, scopul este de a ajunge la peste 1.000 de angajați, pentru a extinde constant expertiza globală în software a BMW Group. Direcția dinamică de creștere se reflectă și în obiective de afaceri ambițioase: scopul este de a obține o cifră de afaceri de ordinul zecilor de milioane de euro, până la sfârșitul anului.

“BMW TechWorks România se alătură unei rețele globale de centre IT ce include deja locații în Germania, Africa de Sud, SUA, Portugalia și China. Cluj-Napoca, cunoscută pentru ecosistemul său care susține inovația, pentru antreprenoriat, startup-urile și densitatea mare de talente IT, oferă condiții ideale pentru joint venture”, explică Ralf Waltram, vicepreședinte BMW Group și șeful Global DevOps Hubs.

Focus pe proiecte IT în Europa

Noul hub IT dezvoltă componente centrale pentru proiecte IT, cu accent pe Europa:

  • Connected Procurement: Lanțurile de aprovizionare și sistemele de control extrem de complexe necesită sisteme IT conectate.
  • Digital Shopfloor: IT de producție modernă ca element central al BMW iFactory, programul de producție inteligentă BMW Group.
  • Model de vânzări directe: Dezvoltarea componentelor IT centrale pentru implementarea modelului de vânzări directe BMW și MINI în Europa.

“Vrem să atragem talent IT calificat pentru o creștere rapidă în următorii ani. Apreciem educația tehnică excelentă din universitățile din Cluj-Napoca și scena tehnologică plină de viață a orașului”, arată Marian Haus, COO BMW TechWorks România. “Suntem mândri să facem parte din BMW Group de astăzi și să jucăm un rol decisiv în modelarea transformării digitale a companiei aici, în România”, adaugă Emil Petru, CEO BMW Techworks România.

Peste 9.400 de angajați din toată lumea lucrează deja în domeniul IT și al dezvoltării software pentru BMW Group și întreprinderile sale mixte. Oportunitățile de angajare la BMW TechWorks România pot fi găsite aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share