Ce joburi au căutat românii la început de an: posturile de șofer, asistent medical, operator call-center și contabil, în topul preferințelor

Foto: Drazen Zigic @ Freepik

Joburile de șofer au fost cele mai căutate de candidați pe eJobs, cu 54.000 de interogări de la începutul anului și până acum.

Cei mai mulți au fost interesați de oportunitățile disponibile pentru șoferii de categorie B, șoferii de tir sau cei de distribuție.

”Lunile ianuarie și februarie au venit cu o creștere de cinci la sută a numărului total de candidaturi comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că piața este îndeaproape urmărită de candidați și că se află în căutări active pentru un nou loc de muncă. De altfel, ne așteptam la această dinamică a pieței, în condițiile în care un sondaj derulat spre finalul anului trecut ne arăta că 56 la sută dintre candidați aveau în plan o schimbare de job pentru 2024”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Al doilea cel mai căutat post a fost cel de asistent medical, cu 20.000 de interogări pe eJobs.ro, urmat de operator call-center (17.000), contabil și specialist în resurse umane (câte 11.000). Pe locul al cincilea se află cuvintele-cheie remote și acasă, care au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările efectuate de candidați.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul mediu net al celor sunt angajați ca șoferi variază între 3.500 și peste 10.000 de lei, dacă vorbim despre șoferi de tir care operează curse internaționale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de circa 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center, de 3.500. Media salarială pentru un contabil este de 4.500 de lei, în timp ce un specialist HR câștigă în jur de 4.200 de lei. Aceste medii salariale reflectă datele din toate județele și pentru angajați care ocupă pozițiile respective, dar pot avea niveluri diferite de experiență.

“Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă. Ele adună nu doar un număr mare de căutări, ci și o cotă de 13,9 la sută din totalul de candidaturi din ianuarie și februarie – 240.000. Referitor exclusiv la numărul de căutări din platformă, vorbim despre 9.000 de interogări pentru termenii acasă și remote. Alte posturi care au generat peste 5.000 de căutări în parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări ori lucrător comercial”, arată Bogdan Badea.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă. 3.500 sunt poziții pentru șoferi, 4.700 pentru asistenți medicali, 500 pentru contabili și 1.700 pentru specialiști HR. 1.000 de joburi postate în acest moment în platformă sunt remote.

DESPRE EJOBS

Este cea mai mare platformă de locuri de muncă din România și oferă acces gratuit la zeci de mii de joburi verificate manual. Pentru recrutori și angajatori, oferă acces la o bază de peste cinci milioane de CV-uri și soluții de recrutare eficiente.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share