Cel mai mare angajator din Sibiu împlinește 20 de ani: Continental investește 45 de milioane de euro într-un nou modul de producție

Compania Continental sărbătorește anul acesta a 20-a aniversare la Sibiu.

De la una la 70 de linii de producție, de la 500.000 la un volum de producție de peste 40 de milioane de unități electronice de control pe an și un miliard de euro vânzări, de la una la trei clădiri de cercetare și dezvoltare, sunt câteva dintre reperele-cheie evidențiate la evenimentul aniversar organizat la sediul Continental Sibiu.

“De-a lungul acestei călătorii de două decenii, #PeopleOfContinentalSibiu, dar și partenerii noștri, au contribuit la creșterea continuă a echipei noastre, la extinderea activității, la consolidarea competențelor și la construirea încrederii necesare pentru a crește și pe viitor.  Aniversarea noastră de 20 de ani în 2024 ne întărește viziunea de a face și de a păstra Continental Sibiu – locul în care să fii – pentru oameni, afaceri și comunitate – acum și în viitor”, declară Sonok Rivetto, director general al Continental Sibiu.

Investiții noi

Compania a marcat oficial începerea lucrărilor la noul modul de producție – al șaptelea, cu o investiție planificată de peste 45 de milioane de euro. O parte din investiție va fi acoperită din fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.

Modulul 7 va  avea o suprafață de peste 15.000 mp. Din această suprafață, 6.500 mp sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri și altor spații adiționale, toate dotate cu echipamentele necesare. Extinderea vine și cu un nou corp pentru cantina locației. Finalizarea noului modul de producție este planificată pentru sfârșitul anului viitor, iar începerea producției în primăvara anului 2026.

În noul modul, ingineri, tehnicieni și operatori vor lucra împreună la producția de sisteme inteligente de conducere autonomă, sisteme de conectivitate și alte soluții de mobilitate pentru clienți automotive cheie din toată lumea, totul într-o fabrică modernă, cu tehnologii de ultimă oră și procese smart ale industriei 4.0.

Un oraș pentru oraș – 20 de ani, 20 de fapte bune

Parteneriatele cu mediul educațional și formarea talentelor au un rol esențial la Continental Sibiu. Compania este implicată activ în parteneriatele strategice cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Universitatea din Craiova, și în colaborări de impact cu universitățile din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Alba Iulia și Pitești. Cu peste 150 de elevi care învață în clasele Continental, la Liceul Tehnologic Independența, Colegiul Tehnic Energetic, Liceul Tehnologic Avram Iancu, Continental Sibiu continuă povestea de succes a învățământului dual din județ.

Și implicarea în comunitate a fost întotdeauna o prioritate pentru companie: “La Continental Sibiu, simțim de multe ori că suntem un oraș în oraș, dar și mai important pentru oraș, fiind prezenți la cele mai importante evenimente din oraș, susținând diverse proiecte de responsabilitate socială sau venind cu noi inițiative în această direcție. Cu ocazia aniversării a 20 de ani, lansăm și un program prin care încercăm să dăm înapoi comunității tot ce am primit ca sprijin în ultimii ani. Programul de CSR se numește <20 de ani, 20 de fapte bune> și cuprinde 20 de inițiative sociale, de mediu, de sănătate sau culturale, prin care susținem ONG-urile locale, instituțiile și întreaga comunitate din care facem parte”, spune Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la Continental Sibiu.

Cariere de 20 ani

Alături de companie, mulți angajați sărbătoresc 20 de ani de carieră la Continental Sibiu și au făcut parte din parcursul locației încă de la început, cu pasiune, reziliență și dezvoltare continuă.

Unul dintre ei este Laurențiu Țerbea, R&D Software Leader: “Pentru mine, începutul a însemnat intrarea într-o lume nouă, diferită de tot ce întâlnisem până atunci, atractivă prin tehnologiile pe care le-am descoperit, dar și prin cultura organizațională. Am crescut și am evoluat împreună cu compania. În 20 de ani, cariera mea a fost și este o adevărată călătorie, care m-a purtat prin diferite roluri, diverse responsabilități și experiențe memorabile, fiecare cu provocările sale. Cu toate acestea, cred că a fi lider și responsabilitatea de a <lucra cu oamenii> rămâne întotdeauna o provocare, dar în același timp e ce mă motivează să merg mai departe”.

Între 1999 și 2023, Continental a investit peste 2,3 miliarde de euro în operațiunile sale din România. Toate trei sectoarele de grup ale corporației sunt reprezentate aici. Compania are cinci unități de producție și patru centre de cercetare-dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei și Iași, și un centru pentru distribuția de anvelope în București. Până la sfârșitul lui 2023, a angajat peste 20.300 de colegi, dintre care mai mult de o treime sunt ingineri.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share