Cele mai bune programe de internship în 2024: SLB, KPMG și Lenovo, pe podium 

Foto: freepik

Hipo lansează o ediție nouă National Intern Day, respectiv topul Cele Mai Bune Programe de Internship din România.

Proiectul este unic la nivel național, iar scopul este să creeze cadrul prin care companiile își pot nominaliza programele de internship sau traineeship, iar tinerii le pot vota pe cele mai bune. În fiecare an, pe 23 mai, este lansat topul Cele Mai Bune Programe de Internship din România, ziua în care Hipo îi sărbătorește pe interni și pe angajatori. Anul acesta au fost nominalizate 63 de programe, care au adunat 1.613 voturi din partea tinerilor cu studii superioare. 

În ianuarie-martie, companiile și-au nominalizat oportunitățile pentru tinerii aflați la început de carieră. După această etapă, a urmat o perioadă (aprilie-mai) dedicată voturilor din partea tinerilor. Topul a fost realizat pe baza voturilor obținute și a structurii și beneficiilor oferite de program, evaluate pornind de la nevoile și perspectivele de carieră ale tinerilor – informații ce au reieșit din studiul Gen Z Behavior on the labor market in 2023, realizat de Catalyst Solutions. Prin acest proces, este construit cel mai puternic instrument pentru studenți și proaspăt absolvenți în momentul alegerii primilor pași în carieră. 

“În 2024, programele din top 3 au urcat în clasament față de ediția trecută. SLB a urcat de pe locul 8 (2023) pe 1 (2024), KPMG in Romania de pe locul 3 (2023) pe 2 (2024), iar Lenovo a avansat de pe 5 (2023) pe 3 (2024). Vedem o varietate a industriilor în care activează companiile de pe primele locuri: inginerie, consultanță, IT, FMCG, finanțe”, spune Maria Marin, Project Manager National Intern Day 

Hipo îi susține pe tinerii la început de carieră să exploreze piața muncii, aplicând la programe dedicate lor. Angajatorilor le oferă portalul potrivit pentru a promova cât mai multe astfel de oportunități în carieră. “E important să recunoaștem contribuțiile tinerilor la creșterea unui business, respectiv valoarea stagiilor în formarea viitorilor specialiști și toate eforturile echipei care se ocupă de un astfel de program. Sărbătorind această zi, putem inspira mai mulți tineri să urmeze programe dedicate lor și să ajutăm companiile să înțeleagă importanța investiției în programe pentru tineri”, explică reprezentanții Catalyst Solutions.  

Detalii despre Topul Cele Mai Bune Programe de Internship din România și despre modul în care pot contribui companiile la recunoașterea eforturilor și importanța programelor dedicate tinerilor pot fi găsite aici.   

DESPRE CATALYST SOLUTIONS 

Este o companie de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 17 ani de experiență, a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu:    

  • DevTalks Romania, conferința IT care reunește 6.000 de profesioniști pasionați de web, online, cloud computing, big data și alte tehnologii sau trenduri IT. Are două ediții, în București, în 29-30 mai, și Cluj-Napoca, pe 26 septembrie.     
  • DevCon, conferința dedicată profesioniștilor IT. Pe 5 și 6 noiembrie, vor avea loc șase conferințe dedicate, care ating o varietate de tehnologii și arii de interes, precum Java, .NET, Data, AI & Machine Learning, Web & Mobile, și nu numai.    
  • hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare.    
  • Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc de două ori pe an și aduce împreună 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție.    
  • Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 250 de tineri români.     
  • Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzător instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori și așteptările pe care tinerii le au de la ei.     
Articole din aceeași categorie
Total
0
Share