Continental a pregătit sute de locuri pentru studenți la stagiul plătit de vară

Vară, vară, vrem interni! Continental lansează o nouă ediție a programului Summer Practice, iar în acest an a pregătit peste 200 de locuri pentru studenții interesați de un stagiu de vară plătit. Acestora li se adaugă locurile dedicate tinerilor care doresc să urmeze un stagiu de pregătire plătit în companie, care nu este condiționat de perioada de vară.

Sediile Continental din Carei, Iași, Sibiu și Timișoara își deschid porțile pentru studenți de la facultăți cu profil tehnic, iar mentorii din companie îi așteaptă, dornici să împărtășească timpul și cunoștințele lor.

Summer Internship, la Continental Sibiu

Internship-ul este adresat studenților din aria de calculatoare, electronică, automatică, infomatică, mecatronică, robotică sau mecanică. Sprijină studenții care vor să facă primii pași în carieră, să aplice cunoștințele teoretice în proiecte practice și să contribuie la modelarea viitorului mobilități în arii precum software development, algorithm development, test, big data, smart applications, hardware development, layout engineering, manufacturing, process engineering și multe altele.

Programul de Summer Internship este coordonat de ambasadorii Continental în fiecare facultate-parteneră. Studenții pasionați de tehnologie sunt încurajați să urmărească informările din facultate pentru a se întâlni cu ambasadorii companiei și pentru a accesa oportunitățile de internship. Anul acesta sunt oferite 90 de locuri.

Pe lângă programul de Summer Internship, Continental Sibiu le oferă studenților, în special celor din Sibiu, șansa de a beneficia de un internship plătit pe toată perioada studiilor, cu flexibilitatea de program necesară și cu posibilitatea de a accesa și Bursa Continental în același timp. Peste 300 de studenți lucrează acum în companie.

Programe pentru tinerii din Iași

Studenții care participă la un stagiu la Continental Iași sunt implicați în proiectele practice pe care compania le-a inclus în program, în arii de tehnologie din zona de dezvoltare software, hardware, machine learning, security, testare ori embedded systems.

“Summer Practice este un program care oferă o foarte bună șansă studenților care vor să învețe de la profesioniști cum se desfășoară activitățile într-o companie internațională, cum pot, încă din facultate, să influențeze industria și să genereze tendințele care pun viitorul în mișcare. Din experiența anilor precedenți, după perioada practicii de vară, mulți își doresc să continue alături de companie și să începă o carieră de succes”, spune Lucia Iliescu Brădean, Head of HR Continental România.

Pe lângă cunoștințele practice dobândite, studenții se pot familiariza cu modul de lucru într-o companie, de la experiența unui proces de recrutare și selecție până la implicarea în proiecte alături de echipă și evaluarea finală. Pentru Continental Summer Practice 2023 pot aplica studenții din anul II sau mai mari, de la facultățile cu profil tehnic din Iași, iar înscrierile se pot face până pe 31 martie, pe site-ul companiei, secțiunea Cariere – Practica de vară.

Record de locuri de practică de vară la Continental Iași

Echipa Continental din Bd. Poitiers așteaptă circa 135 de studenți de la facultăți cu profil tehnic, iar peste 50 de mentori îi așteaptă dornici să împărtășească timpul și cunoștințele lor. În acest an, numărul de locuri este unul record pentru locație. În funcție de interesele și de nivelul lor de pregătire, studenții vor fi implicați în unul dintre cele 80 de proiecte practice incluse în program.

“Summer Practice nu este doar un proiect pe perioada verii, ci o oportunitate plătită, poate chiar un start în carieră. În timpul verii la Continental, eu am cunoscut oameni noi, am dezvoltat proiectul pentru care am optat și am fost ajutat de fiecare dată când am avut nevoie. Am învățat enorm, am avut suportul necesar și, dacă s-ar putea, aș mai repeta experiența”, spune Ciprian Căliman, Hardware Developer la Continental Iași și fost student Summer Practice 2022.

Pentru Continental Summer Practice 2023 pot aplica studenții din anul II sau mai mari, de la facultățile cu profil tehnic din Iași. Înscrierile se pot face până pe 31 martie, pe site-ul companiei, secțiunea Cariere – Practica de vară.

Practică de vară și stagii de pregătire în sediile din Timișoara

Sediile din Timișoara au pregătit zeci de proiecte de practică pentru studenții care vor să-și realizeze proiectul practic într-o companie de tehnologie. Sediul Automotive a deshis deja perioada de înscrieri. 45 de proiecte de diplomă sunt disponibile în centrul de cercetare și dezvoltare. Deși nu oferă perioadă de practică de vară, fabrica de componente electronice caută tineri care vor să urmeze o perioadă de internship în unitatea de producție.

Practica are loc în perioada iulie/ august-septembrie și durează între șase și 12 săptămâni. Pe lângă mentorul desemnat să-i ajute să înțeleagă mai bine ce înseamnă lumea automotive, tinerii vor avea parte de toate beneficiile pe care le au angajații companiei, de la reduceri la partenerii Continental la aspectele financiare oferite de companie. Printre domeniile căutate sunt cele care vizează partea de mecanică și software.

Fabrica de anvelope din Timișoara oferă stagii de practică plătită, deschise pe parcursul anului. Ele vizează activități suport, administrative, dar și activități de teren, în strânsă legătură cu procesul de producție.

Sediul ContiTech din Timișoara are mai multe poziții de internship plătit (4-6 ore) și caută studenți din ciclul de licență sau de master.

“Lucrez în ContiTech de nouă luni, ca internship producție. E primul meu job într-o fabrică și am avut parte de experiența pe care mi-o doream atunci când am aplicat pentru interviu. Petrec majoritatea timpului lângă ingineri și tehnicieni, am învățat să fac tot mai multe lucruri și sunt implicat în tot mai multe activități”, spune Petrișor Andrei Cîrciu, unul dintre tinerii angajați în ContiTech Timișoara. 

Accent pe elevi

Sediul ContiTech din Carei pune accent pe colaborarea cu liceele tehnologice, pentru formarea lor profesională. În acest an școlar, activitatea continuă împreună cu Liceul Tehnologic Iuliu Maniu și Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu. O colaborare nouă în sistem dual va începe cu Liceul Ham Janos din Satu Mare. Printre calificările căutate de companie se numără cele de tehnician proiectant CAD, lăcătuș construcții metalice și utilaj tehnologic și electronist aparate și echipamente.

Între 1999 și 2022, Continental a investit peste 2,2 miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2022, avea peste 18.500 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze, în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share