Banner

Cum arată un Halloween înfricoșător pentru piața muncii: concedierile, tăierile de salariu și munca peste program îi sperie cel mai tare pe români

Foto: DC Studio @ freepik

În preajma Halloween-ului, bestjobs a întrebat angajații români care sunt principalele lor temeri cu privire la job, iar cei mai mulți au menționat o posibilă restructurare a companiei, ce ar putea duce la concedieri (36 la sută), scăderea salariului (27 la sută), creșterea volumului de muncă (23 la sută) sau lipsa de fonduri pentru prime sau cadouri de Crăciun (21 la sută).

Lista temerilor este completată de o posibilă criză economică ce ar afecta veniturile companiei pentru care lucrează (18 la sută), de creșterea obiectivelor/ țintelor impuse de conducere (13 la sută) sau de numirea unor șefi mai duri (zece la sută).

Cea mai înfricoșătoare sărbătoare a anului îi prinde pe angajații români cu coșmaruri la locul de muncă. Printre acestea se numără un salariu “fantomă” (35 la sută), șefii “de coșmar” (15 la sută), colegii “horror” (13 la sută), programul de lucru “înfiorător” (12 la sută), o activitate “de-și blesteamă zilele… de lucru” (nouă la sută) sau demisia colegului/ colegei “de suferință” (4 la sută).

În activitatea de zi cu zi, respondenții sondajului afirmă că cel mai adesea le dau fiori pe șira spinării call-urile interminabile (28 la sută), ședințele individuale cu șefii (25 la sută), prezentările live în fața colegilor (11 la sută) sau deadline-urile foarte strânse (șapte la sută). Patru la sută dintre angajații intervievați spun că zilele în care trebuie să-și părăsească biroul de acasă și să lucreze de la sediul companiei le provoacă spaimă.

Halloween-ul nu este o sărbătoare foarte populară în companiile românești. Doar cinci la sută dintre angajatori organizează o petrecere cu această temă, deși peste 70 la sută dintre angajați sunt de părere că, reunindu-se cu această ocazie relaxată, atmosfera în echipă s-ar îmbunătăți.

Provocați să aleagă în ce s-ar costuma dacă ar participa la o petrecere de Halloween la birou, respondenții sondajului au ales ca personaje pe șefii lor (41 la sută), o personalitate din istorie (13 la sută), un personaj dintr-un film de groază (nouă la sută) sau într-un inspector al unei autorități ale statului (șapte la sută).

Sondajul bestjobs a fost realizat în octombrie, pe un eșantion de 743 de utilizatori de internet.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share