Cum vor lucra românii, în următorul an. Cele mai multe companii optează pentru un sistem de muncă hibrid

În următoarele luni, peste jumătate dintre companiile din România vor împărți munca la birou cu cea la distanță, iar un sfert dintre ele iau în calcul spațiile de co-working, pentru ca angajații să-și poată desfășoara activitatea, arată un studiu despre percepția angajaților și angajatorilor din România asupra muncii la distanță, realizat de Catalyst Solutions și Impact Hub Bucharest.  

În următoarele 6-12 luni, peste 51 la sută dintre companii vor utiliza metoda de lucru hibridă. Angajații vor avea posibilitatea să meargă la birou, dar și să lucreze la distanță. Doar 14 la sută dintre companiile respondente au luat decizia de a lucra 100 la sută remote, iar 19 la sută nu au luat încă o decizie privind programul de lucru.

43 la sută dintre organizații încă nu iau în considerare o modificare a planurilor legate de spațiile de birouri și posibilitatea diminuării lor, 23 la sută iau în calcul reducerea lor, iar opt la sută au făcut deja acest pas. Peste un sfert dintre companii consideră că spațiile de co-work reprezintă cea mai bună soluție pentru continuarea activității angajaților în afara propriilor sedii.

TOP avantaje vs. provocări, în perioada remote work

Pe baza răspunsurilor a 200 de companii, studiul a conturat un top al avantajelor pe care companiile le au în această perioadă. Pentru 75 la sută dintre ele, importanța sănătății angajaților și riscurile reduse de îmbolnăvire au reprezentat cele mai mari avantaje în alegerea unui program de lucru la distanță. 61 la sută au avut costuri mai mici, în timp ce 54 la sută s-au bucurat că tot mai mulți angajați au devenit autonomi, în urma experienței muncii în sistem remote.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Cât despre provocările resimțite în ceea ce privește lucrul remote, 53 la sută dintre angajatori au avut o comunicare mai slabă la nivel de organizație, iar 46 la sută au resimțit lipsa timpului pentru coaching sau training pentru angajați. O lipsă de implicare din partea angajaților a fost resimțită de 31 la sută dintre companii.

Ce așteptări au candidații de la angajatorii lor și cum au perceput tranziția către remote work

Pentru a fi la curent cu părerile sau nevoile angajaților în această perioadă, folosind un eșantion de peste 2.000 de candidați, studiul a evaluat percepția lor despre munca la distanță. Deși peste 68 la sută dintre ei au evaluat experiența de lucru la distanță drept una pozitivă, cei mai mulți (57 la sută) își doresc să lucreze în sistem hibrid, atât de la biroul angajatorului, 1-3 zile pe saptămână, cât și de la distanță. 32 la sută își doresc să lucreze doar remote.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

“2020 ne-a surprins pe toți cu multe provocări, pe care le-am resimțit la nivel personal și profesional. Tranziția către sistemul de lucru remote ne-a forțat într-o simbioză a personalului și profesionalului, ce a redefinit modul de structurare a organizațiilor și nevoile candidaților de la angajatori. Prin studiul State of Remote Work in România, ne-am dorit să cercetăm îndeaproape impactul acestor schimbări asupra organizațiilor din industrii diverse, precum cea financiară, IT, outsourcing, inginerie, FMCG, servicii profesionale (HR), dar și asupra candidaților din aceste industrii”, declară Ana-Maria Ghiță, Employer Branding Adviser la Catalyst Solutions.

“Impact Hub s-a alăturat demersului Catalyst, pentru a avea un tablou complet al percepției companiilor și angajaților asupra modului, spațiului de lucru impuse de realitatea în care trăim. Datele studiului arată că spațiile de co-working se dovedesc cea mai bună soluție pentru zeci de companii, ce iau în considerare folosirea lor pentru a le înlesni angajaților munca la distanță și pentru a le oferi acces la comunități de lucru. Asta în contextul în care 45 la sută dintre candidați au declarat că izolarea socială, singurătatea sunt principalele provocări legate de munca de acasă, iar 34,5 la sută simt lipsa comunicării, activităților în persoană cu colegii. Pe lângă rețeaua de spații dedicate echipelor de lucru, Impact Hub le oferă acestora acces la o comunitate de peste 2.000 de membri, la programe de mentorat, expertiză pe diverse industrii și finanțare”, spune Vlad Craioveanu, Managing Partner Impact Hub Bucharest.  

Studiul State of Remote Work in România a fost realizat în august-septembrie și a investigat toate aspectele  tranziției către lucrul de acasă atât de către candidați, cât și de către organizațiile cu cea mai mare prezență în piața muncii. Rezultatele sunt centralizate și organizate în funcție de domeniul de activitate al companiilor și background-ul academic al respondenților. Tipurile de rapoarte disponibile oferă informații despre planurile de lucru în sistem remote ale organizațiilor din industria IT, BPO și Inginerie, și despre așteptările candidaților care lucrează în aceste domenii.

Mai multe informații despre structura rapoartelor pot fi obținute la adresa: angajatori@catalyst.ro.

Articolul anterior

Mirela Retegan pornește o nouă campanie pentru copiii din secțiile de oncopediatrie

Articolul următor

Garrett Motion și Fundația Leaders pregătesc 200 de studenţi pentru joburile viitorului

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share