REALITATE. Munca de acasă va face parte din noua normalitate mult timp după încheierea pandemiei.

Angajaţii care vor continua să lucreze de acasă după pandemie ar trebui să fie taxaţi pentru acest privilegiu, iar fondurile obţinute să fie folosite pentru susţinerea lucrătorilor cu venituri mici, arată un raport realizat de economiştii băncii Deutsche Bank.

Autorii raportului propun ca angajaţii să plătească o taxă de cinci la sută pentru fiecare zi în care optează să o lucreze de la distanţă și argumentează că ei fac economii fiindcă nu se mai deplasează la serviciu, nu mai plătesc pentru masa în oraş şi investesc mai puțin în achiziţia de haine pentru serviciu. O propunere alternativă a raportului sugerează că taxa ar putea fi plătită de angajatorii care nu asigură angajaţilor un birou permanent, notează News.ro.

Raportul realizat de divizia de cercetări economice a băncii germane a calculat că o astfel de taxă ar putea genera 49 de miliarde de dolari în SUA, 20 de miliarde de euro în Germania şi șapte miliarde de lire sterline în Marea Britanie. Banii ar putea fi folosiţi pentru finanţarea subvenţionării lucrătorilor cu venituri mici, care nu pot lucra de acasă.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Munca de acasă va face parte din noua normalitate mult timp după încheierea pandemiei. Calculele noastre sugerează că fondurile atrase ar putea finanţa subvenţionarea veniturilor pentru lucrătorii cu venituri mici, care nu pot lucra de la distanţă, iar din acest motiv sunt expuşi mai mult la vechea economie şi la riscurile pentru sănătate. Coronavirusul a crescut mult popularitatea muncii de la distanţă, care se afla în creştere rapidă şi înainte de pandemie”, spune analistul Luke Templeman, de la Deutsche Bank.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

O mare parte dintre oameni s-au deconectat de la lumea faţă în faţă, dar beneficiază în continuare de întreaga viaţa economică. Asta înseamnă că oamenii care lucrează de la distanţă contribuie mai puţin la infrastructura economiei, dar primesc în continuare beneficiile acesteia, iar asta este o mare problemă pentru economie, explică analistul.

O taxă zilnică de cinci la sută pentru munca de acasă ar costa un angajat care câştigă 35.000 de lire sub șapte lire pe zi, potrivit calculelor efectuate de Templeman. El sugerează că suma de 6,9 miliarde de lire, strânsă în Marea Britanie ar putea asigura 2.000 de lire pentru cei 12 la sută dintre persoanele cu vârste de peste 25 de ani care câştigă salariul minim.

Potrivit propunerilor Deutsche Bank, noua taxă ar putea susţine şi oamenii care şi-au pierdut locurile de muncă sau au fost nevoiţi să accepte slujbe plătite mai prost în timpul reconversiei profesionale.

Abonează-te la newsletter

Cele mai proaspete știri de pe AngajatorulMeu.ro, direct pe adresa ta de mail.

S-ar putea să-ți placă

78 de motive pentru care nu ar trebui “să te faci” farmacist

Câteva zeci de farmaciști care fac parte din grupul #SuntFarmacist, de pe…

Viață de chirurg: “Dintre toate specialitățile medicale, cele chirurgicale au fost mereu lăsate la urmă”

Dr. Laura Zarafin, medic secția ATI a Spitalului Colentina, consideră că riscurile…

Scrisoarea unui medic către ministrul Sănătății: “Înainte să avem un examen de rezidențiat mai exigent, e nevoie de o curățenie generală în sistemul universitar”

Un medic român îi răspunde dur, printr-o scrisoare deschisă, ministrului Sănătății, Sorina…

Președinta Colegiului Farmaciștilor din Iași: Farmaciile rămân fără angajați, fiindcă specialiștii refuză să lucreze pe salarii mizere

Farmaciile rămân fără angajați,  fiindcă mulți absolvenți ai Facultății de Farmacie aleg…