Doar 12% dintre români au primit, în 2023, majorări salariale care acoperă rata inflației. Jumătate dintre ei s-ar muta în alt oraș pentru un job mai bun

Salariul rămâne principalul motiv pentru care angajații își dau demisia, iar 50 la sută din ei sunt dispuși să se mute în alt oraș pentru un job, dacă angajatorul le asigură sprijin financiar, relevă Randstad România Employer Brand Research 2024.

Printre principalii cinci factori ce influențează alegerea locului de muncă, pe primul loc se situează pachetul salarial, fapt deloc surprinzător, având în vedere că România se află în topul țărilor din UE cu rata inflației cea mai mare, în 2023. Urmează atmosfera la locul de muncă, stabilitatea jobului și echitatea (criteriu nou introdus in sondaj, situat pe locul 4).

Cele mai importante diferențe dintre așteptările angajaților și cum își evaluează ei angajatorul sunt date de salariu și beneficii (doar 12 la sută dintre respondenți spun că, în 2023, au primit majorări ce acoperă inflația), evoluția în carieră (un aspect relativ ușor de îmbunătățit și foarte important, mai ales pentru generația Z) și atmosfera la locul de muncă (prin contribuția managerilor de mijloc și a liderilor de echipă, ea creează cultura organizațională). 

50 la sută dintre angajați sunt dispuși să se mute în alt oraș pentru un job, dacă primesc sprijin financiar din partea companiei (casă, transport, costuri legate de mutare). Mai mult de jumătate dintre ei iau în considerare angajarea în străinătate, în 2024, și ar prefera Germania, Marea Britanie și Spania sau Elveția.

În 2023, cuvintele-cheie erau incluziunea și diversitatea. În 2024, li s-au adăugat echitatea și inteligența artificială. Un angajat din doi consideră că angajatorul lor le valorizează experiența și abilitățile unice. Legat de inteligența artificială, circa un angajat din cinci o folosește deja în mod regulat.

Salariul prea mic, principalul motiv pentru demisie

Peste jumătate (53 la sută) dintre angajații din România au demisionat sau iau în considerare să facă asta, din cauza faptului că au salarii prea mici, raportate la creșterea costului vieții. Procentul este mai ridicat în cazul femeilor și al persoanelor cu educație peste medie. Și primirea unei oferte de nerefuzat este un motiv de demisie pentru 43 la sută dintre respondenți. Lipsa oportunităților de dezvoltare în carieră și echilibrul dintre viața profesională și cea personală sunt cauze pentru care un român din trei și-ar schimba jobul. Clasica sintagmă “oamenii nu-și părăsesc compania, ci managerul” pare a-și pierde din valabilitate: relația cu managerul, care apărea anul trecut pe locul 6, a coborât pe 11.

Agențiile de recrutare sunt în ușoară creștere ca sursă de identificare a oportunităților de angajare. 28 la sută dintre candidații care și-au schimbat jobul au făcut-o prin intermediul lor. În rândul platformelor social media relevante pentru inițiativele de angajare, TikTok și-a dublat impactul față de anul trecut, creștere generată de Generația Z.

Despre Randstad Employer Brand Research

Este cea mai cuprinzătoare și aprofundată cercetare independentă a brandului de angajator din lume, care selectează cei mai atractivi angajatori dintre mii de companii, pe baza unei metodologii optimizate în 24 de ani de analiză a brandului de angajator la nivel global. În 2024, au fost colectate opiniile a aproape 173.000 respondenți din grupa de vârstă 18-64 de ani, din circa 6.084  de companii, prezente pe 32 de piețe, care reprezință peste 75 la sută din economia globală. La ediția românească a cercetării au participat 3.851 persoane. Aceasta este realizată din 2019, în colaborare cu partenerul internațional de cercetare al Randstad, Kantar. Interviurile din studiul actual au avut loc online, în ianuarie 2024.

DESPRE RANDSTAD

Cu 46.000 de angajați, este cea mai mare companie de talente din lume. Fondată în 1960, are sediul central în Diemen, Olanda. În 2022, pe cele 38 de piețe pe care este prezentă, a ajutat peste două milioane de oameni să-și găsească un job și a consiliat peste 230.000 de clienți pentru nevoile lor de talente. Cu o echipă de peste 100 de profesioniști și peste 2.500 de angajări pe an, Randstad România are prezență în București, Slatina, Sibiu, Brașov și Timișoara. Deservește companii care caută un partener de HR cu perspective aprofundate asupra pieței, instrumente apreciate la nivel mondial și expertiză locală, pentru nevoile lor de forță de muncă, de la recrutare la muncă temporară, mobilitate internațională, outsourcing, programe de dezvoltare, outplacement și consultanță.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share