DPD deschide un nou hub regional, în care vor lucra peste 100 de angajați care asigură procesele logistice + 50 de curieri și subcontractori locali

Compania de curierat DPD România deschide la Brașov un nou hub, cu o suprafață de peste 4.000 mp, care va micșora semnificativ timpul de tranzit al coletelor din regiunea de nord-est a țării.

Investiția se ridică la peste jumătate de milion de euro și face parte din planurile de dezvoltare a companiei DPD România, membră a grupului internațional Geopost, cel mai important curier rutier din Europa.

Investiția în HUB Brașov implică utilarea depozitului cu sisteme de sortare moderne (conveyoare), provenite de la producători locali. Noul hub va avea 3.800 mp utili pentru depozitare, la care se adaugă 200 mp pentru birouri. Vor fi zece docuri pentru tiruri și 30 de porți de încărcare a coletelor de către curieri. Capacitatea de procesare a hub-ului va crește astfel de la 15.000 la peste 40.000 de colete pe zi.

Noul hub va fi deservit de peste 100 de angajați, care vor asigura procesele logistice, la care se adaugă 50 de curieri și subcontractori locali, și va reprezenta, datorită poziției geografice, o locație importantă pentru rutele de tranzit ale companiei.

Investiția DPD se ridică la peste jumătate de milion de euro.

“HUB Brașov va fi conectat cu depozitele din Bacău, Buzău, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, iar prin preluarea volumelor tranzitate prin Sibiu vor crește volumele procesabile pentru coletele venite din Europa. Aceste colete erau procesate doar în hub-urile de la Oradea și Arad. Vom micșora substanțial timpul de tranzit al coletelor pentru 25 la sută din volumele rețelei”, explică Radu Sticea, COO DPD România.

HUB Brașov reprezintă și un punct de tranzit al coletelor către vestul Europei. Dezvoltarea rețelei este importantă pentru trimiterea coletelor care provin de la companiile românești, care au sesizat oportunitatea de a vinde în toată Europa și de a expedia prin DPD România în Ungaria, Polonia, Cehia, Italia ori Germania.

DESPRE DPD ROMÂNIA

Face parte din Geopost, lider european în livrările rutiere, și operează pe piața locală din 2008. Are peste 2.200 de angajați și livrează anual peste 25 de milioane de colete. Oferă acces la o rețea de peste 100.000 de lockere și oficii în 23 de țări europene. Derulează un program amplu de sprijinire a magazinelor online românești care vor să se extindă în Europa Centrală și de Est și le oferă un serviciu cu timp de tranzit redus și posibilitatea de încasare ramburs în moneda locală a țărilor respective (Bulgaria, Grecia, Ungaria, Croația, Cehia, Polonia, Slovacia, Slovenia).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share