Drumul către birou și utilizarea grupurilor sanitare, principale temeri ale angajaților români, legate de întoarcerea la birou

Conform unui studiu derulat de Mindspace, furnizorul global de spații flexibile, în rândul a peste 1.000 de membri ai spațiilor sale din SUA, Europa și Israel, drumul către birou și înapoi spre casă și utilizarea grupurilor sanitare (35,3 la sută) sunt aspectele de care angajații din România se tem cel mai tare când vine vorba de revenirea la locul de muncă.

Referitor la viața de birou, românilor le lipsesc cel mai mult întâlnirile față în față (41,4 la sută) și momentele în care petreceau timp alături de colegi (58,6 la sută). 27,6 la sută dintre membrii spațiilor Mindspace din România s-au întors deja la birou, iar 41,4 la sută se vor întoarce la locul de muncă în 3-6 săptămâni.

În comunitatea globală Mindspace, ce include membri din SUA, Marea Britanie, Germania, Țările de Jos și Polonia, cele mai mari temeri sunt legate de colegii care nu iau în serios distanțarea socială și posibilitatea de a respecta această măsură în timpul programului de muncă (65 la sută dintre respondenți). Angajaților le lipsesc posibilitatea de a ieși din casă (35,4 la sută), întâlnirile față în față (39,5 la sută) și ocaziile în care petrec timp alături de colegi (67,8 la sută).

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Când vine vorba de drumul către birou și înapoi spre casă, 35 la sută dintre cei care foloseau transportul public vor schimba modul în care ajung la locul de muncă. Dintre cei care merg pe jos la birou, doar patru la sută vor face o schimbare în acest sens.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Țările în care virusul a avut un impact mai puțin sever și în care un număr semnificativ de angajați și-a anunțat deja intenția de a reveni în birourile Mindspace sunt Israel (57 la sută dintre respondenți s-au întors deja în spațiile de lucru, iar 27 la sută își propun să revină la locul de muncă în 3-6 săptămâni), Germania (33 la sută/ 40 la sută), Polonia (27 la sută/ 42 la sută).

Pe lângă măsurile de siguranță pe care le-a implementat în spațiile sale flexibile, Mindspace face parte și din două inițiative importante ale industriei: WORC (The Workplace Operator Readiness Council) și Safe Spaces, un program al industriei de coworking, creat pentru a-i ajuta pe angajați să acceseze spații care respectă standardele de sănătate și siguranță. Scopul acestor inițiative este să informeze și să ofere sprijin operatorilor de spații de lucru, așa încât să respecte toate măsurile de siguranță necesare.

“În toate cele 31 de locații Mindspace, din șapte țări, implementăm noi standarde de siguranță și sănătate, bazate pe legislația și recomandările din fiecare țară, astfel încât să-i sprijinim pe membrii noștri și să rezolvăm pentru ei dificultățile pe care adaptarea la noul context le presupun. Pentru că activăm pe piețe în care oamenii s-au întors deja la locul de muncă, am pus la punct o serie măsuri pentru a ne asigura că membrii noștri sunt în siguranță, că se pot bucura de viața de birou și se pot concentra asupra activității lor. Credem că flexibilitatea totală a spațiilor de lucru, atât din punct de vedere fizic, cât și financiar, va fi un aspect vital pentru continuitatea business-urilor în lunile următoare”, declară Dan Zakai, CEO Mindspace.

Mindspace este un furnizor global de spații flexibile de tip boutique, care redefinește experiența pe care companiile o au la locul de muncă.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share