Floria.ro trece pragul de zece milioane lei în 2023, cu o creștere de 7,5 la sută față de 2022

Florărie de referință pe piața de retail online din România, Floria.ro a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri de 10,67 milioane de lei, în creștere cu 7,5 la sută față de 2022.

Creșterea a fost susținută de extinderea ofertei cu produse complementare buchetelor de flori, ce pot fi livrate la nivel național, dar și internațional, în 2-4 ore de la finalizarea comenzii. Valoarea medie a buchetelor de flori comandate în 2023 a înregistrat o creștere cu cinci la sută față de 2022 și se situează la 300 de lei, cu vârfuri în februarie, martie și finalul de an. Aranjamentele de flori ce conțin trandafiri, urmate de frezii și hortensii, au fost cele mai populare în 2023.

Clienții din corporate au plasat anul trecut mai multe comenzi de buchete de flori pentru înfrumusețarea birourilor, dar și pentru angajați sau parteneri, la ocazii speciale, precum zilele de naștere, ziua numelui sau la aniversările legate de vechimea în companie.

Pentru livrările din 1 și 8 Martie, Floria înregistrează precomenzi încă de la începutul anului. Dacă până în 2019 comenzile erau livrate în special la birou, în prezent buchetele livrate în martie ajung doar în procent de circa 40 la sută în clădirile de birouri, iar restul de 60 la sută sunt livrate acasă.

“Pe segmentul rezidențial, circa jumătate dintre livrările pentru aceste sărbători sunt precomenzi, dar pe segmentul corporate, având în vedere volumul, lucrăm exclusiv cu precomenzi, care beneficiază și de reduceri”, declară Marina Popescu, director general Floria.ro.

În topul celor mai comandate flori de către companii, în martie 2023, s-au numără lalelele, freziile, zambilele, minirosa și trandafirii. Clienții au optat pentru aranjamentele cu flori sau buchetele simple de 9-11 lalele sau în combinație cu frezii. Potrivit estimărilor Floria.ro, această tendință se menține și în 2024. Aranjamentele florale care conțin trandafiri alături de elemente exotice sau flori mai puțin obișnuite au fost și preferatele clienților individuali în 2023. Freziile și hortensiile completează topul celor mai populare flori în 2023 și au fost prezente în cele mai multe buchete comandate.

Marina Popescu, director general @ Floria.ro.

Comanda medie în 2023: 300 de lei. Românii din străinătate, cu 25 la sută mai generoși

Valoarea comenzii medii plasate în 2023 a înregistrat o creștere cu cinci la sută față de 2022 și se situează în jurul valorii de 300 de lei, cu un vârf în februarie, martie și finalul de an. Dacă coșul mediu național se situează în jurul valorii de 300 de lei și a fost similar cu media comenzilor plasate din București, pentru comenzile plasate de românii stabiliți în afara țării, valoarea medie, în 2023, a fost cu 25 la sută mai mare decât media comenzilor din România.

În țară, cele mai multe comenzi au fost livrate în București, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov. Pe plan internațional, cele mai multe au ajuns în Marea Britanie, SUA, Italia, Franța, Spania și Olanda.

În ceea ce privește numărul de comenzi, sexul feminin conduce detașat. 64 la sută din totalul de comenzi în 2023 au fost plasate de femei. Cea mai mare comandă medie ăn România se înregistrează de la clienți între 35 și 44 de ani (319 lei).

Florile comandate pe Floria.ro pot fi livrate oriunde în țară, dar și în străinătate, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii. Platforma asigură livrare de luni până duminică, națională și internațională, discreție totală și felicitare cadou gratuită.

DESPRE FLORIA.RO

Este o afacere născută din pasiunea pentru flori și dragostea pentru frumos, în 2010. Este magazinul online care oferă clienților creații florale unice, cu un design în acord cu tendințele din lumea modei internaționale, dar adaptat la cerințele pieței locale. În cei peste 13 ani, a devenit furnizorul preferat pentru sute de mii de români și asigură un serviciu de livrare rapid, în 2-4 ore de la confirmarea comenzii, în toată țara. A primit de șase ori titlul de Florăria Online a Anului, la Gala Premiilor de e-Commerce, iar de două ori titlul de Cea mai bună florarie online și Cel mai bun magazin online din România. De la înființare, dar mai ales în ultimii ani, a adus permanent inovația tehnologică mai aproape de clienții care își doresc să trimită buchete spectaculoase în toate colțurile lumii. Din mai 2015, este Furnizorul Oficial al Casei Regale a României pentru buchete și aranjamente, iar în mai 2019 a fost floristul oficial al vizitei papale în România.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share