Banner

Formula Student: Schaeffler România susține tinerii ingineri din Brașov cu expertiza și produsele sale

Foto: AP Studio Brașov, arhiva BlueStreamline.

Echipa de Formula Student a Universității Transilvania din Brașov, BlueStreamline, a lansat Monopostul BS22, care cuprinde și componente Schaeffler.

O parte din echipa de ingineri Schaeffler România a participat, luna aceasta, la evenimentul de lansare a monopostului realizat de echipa de studenți BlueStreamline. Ca reprezentanți ai companiei, susținători ai programului Formula Student și foști membri ai echipei BlueStreamline, inginerii de la Schaeffler au fost alături de studenții care au scos pe circuit Monopostul BS22, realizat cu numeroase produse Schaeffler – rulmenți integraţi în diverse sisteme ale monopostului.

Ce este Formula Student și de ce susține Schaeffler acest proiect?

Formula Student este cea mai consacrată și de amploare competiție internațională tehnică, adresată studenţilor. Susținută de o industrie puternică și de ingineri de înalt profil, cum ar fi Patron, Ross Brawn OBE, competiția își propune să dezvolte tineri ingineri întreprinzători și inovatori și să încurajeze cât mai mulți tineri să înceapă o carieră în inginerie.

Proiectul se adresează universităților, cu precădere studenților în ultimii ani și, de obicei, are un aport considerabil în lucrarea de licență/ disertație. În industria sporturilor cu motor, este văzut ca un standard pe care absolvenții de inginerie trebuie să-l îndeplinească atunci când fac tranziția de la universitate la locul de muncă. Este o garanție de experiență în inginerie practică, ce combină competențele tehnice cu soft skills, ca alcătuirea unui plan de business, raportarea de costuri sau propunerea unui design unic al produsului, toate acestea dirijate în echipă.

În fiecare an, peste 100 de echipe universitare din lume participă la Formula Student, pentru a lua parte la evenimentele dinamice și statice, care le testează pregătirea complexă și munca depusă.

Schaeffler este o companie activă în numeroase domenii ale curselor cu motor și unul dintre pionierii din spatele FIA Formula E, prima serie de curse de Formula complet electrică din lume. Prin implicarea în Formula Student, Schaeffler este alături de tinerii ingineri și oferă echipelor participante expertiza și produsele sale. În această inițiativă s-a implicat și locația din România, prin sponsorizarea și colaborarea cu echipa de studenți de la Universitatea Transilvania. În 2022, numeroase produse Schaeffler – rulmenți integraţi în sisteme diverse ale monopostului – au fost oferiți echipei de Schaeffler Romania.

La evenimentul de unboxing, a fost lansat al 13-lea monopost realizat de echipa BlueStreamLine. Foto: AP Studio Brașov, arhiva BlueStreamline.

Evenimentul de UnBoxing al Monopostului BS22

În 5 august, BlueStreamline a organizat evenimentul de lansare a Monopostului BS22 și a marcat 14 ani de existență a echipei de la Brașov. Al 13-lea monopost este prezent, anul acesta, la două competiții internaționale Formula Student, între 20 august și 5 septembrie: în Croația, pe circuitul de Karting staza Movi Marof și în Spania, pe circuitul Parcmotor Castellolí.

Echipa BlueStreamline este prima echipă de Formula Student din România și are în palmares 24 de competiții internaționale Formula Student. A reușit performanțe notabile, precum Best Teamwork Award Formula Student Spain 2011 – Awarded by Seat, Fuel Efficiency Prize Formula Student Spain 2011 – Awarded By Seat, Best Teamwork Award Formula Student Spain 2018 – Awarded by IDIADA, 3rd Place Endurance Formula Student Aloe Adria Croația 2021  – Awarded by Rimac Automobili.

În ultimii doi ani, BlueStreamline s-a plasat în Top 10 în competițiile cu un număr de echipaje între 60 și 80. În ultimii trei ani, echipa de curse a Universității Transilvania a avansat 109 poziții în World Ranking și s-a clasat pe poziția 295 între cele 700 de universități listate la nivel mondial. 

DESPRE SCHAEFFLER

Furnizor global de top în sectoarele auto și industrial, produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații ale sistemului de propulsie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți, pentru un număr mare de aplicații industriale. Cu circa 83.000 de angajați, este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu peste 1.800 de cereri de brevet în 2021, este a treia cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share