Compania Hidroelectrica îşi întăreşte structura de personal cu 219 posturi, ceea ce îi va permite accelerarea ritmului investiţional şi consolidarea relaţiei cu clienţii.
Toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societăţii, a anunțat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica. Potrivit acestuia, nivelul beneficiilor salariale oferite personalului nou angajat va fi corespunzător cu nivelul salarial în branşă, cu contractul colectiv de muncă şi cu nivelul pachetelor de motivare oferite de societăţile multinaţionale cu care Hidroelectrica intră în concurenţă directă.
Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a aprobat, în 31 ianuarie, la propunerea managementului companiei, noua schemă de organizare internă a societăţii. Schimbarea de organigramă, cu efecte asupra structurii interne Hidroelectrica, presupune suplimentarea structurii organizatorice cu 272 noi posturi destinate întăririi departamentelor societăţii, dar şi restrângeri de activitate pentru zonele mai puţin solicitate funcţional (-53 de posturi).
- ING Germania va avea un șef de Resurse Umane român, din noiembrie
- Auchan România la “majorat”: peste 7.000 de angajați, care activează în peste 50 de meserii
- EY România, ASE București și Banca Mondială lansează Programul MBA în Economia Educației și Leadership
Hidroelectrica a început, acum câţiva ani, un proces ce vizează modernizarea structurală şi transformarea societăţii în companie orientată pe proiecte. Transformarea organizaţională are loc cu ajutorul unui consultant extern, Roland Gareis Consulting (RGC) GmbH, firmă cu experienţă internaţională în consultanţă, specializată în managementul proceselor, al proiectelor şi în managementul schimbării.
“Suntem într-o perioadă a provocărilor – trebuie să îndeplinim cu celeritate cerinţele investiţionale ale planului RePower Europe, ne aflăm în plin proces de listare la bursă, avem o creştere spectaculoasă a portofoliului de clienţi pe zona de furnizare. În aceste condiţii, modificarea de organigramă are în vedere creşterea eficienţei companiei şi întărirea capacităţii de răspuns pe segmente strategice: management de proiect, investiţii, dezvoltare, trading şi furnizare, suport pentru IPO. În activitatea de exploatare a centralelor hidroelectrice, trecem la implementarea normei de 5,2 salariaţi /post operativ pentru personalul operativ de tură. Aceste posturi nou înfiinţate vor reduce numărul de ore suplimentare efectuate de personalul de exploatare şi vor ajuta la pregătirea schimbului de generaţii. Dorim să atragem şi să motivăm personal bine pregătit şi competitiv, capabil să aducă plus valoare companiei noastre”, a subliniat Badea.
Hidroelectrica este una dintre cele mai profitabile companii din România. În 2021, a înregistrat o cifră de afaceri de 6,3 miliarde de lei, mai mare cu 63 la sută faţă de anul precedent, şi un profit operaţional (EBITDA) de 4,7 miliarde, în creştere cu 71 la sută decât în 2020. Compania contribuie anual către bugetul de stat cu 90 la sută din profitul obţinut.
Prin strategia aprobată de acţionariat, Hidroelectrica şi-a asumat proiectele noi, de diversificare, a căror valoare estimată totală este de circa 5,104 miliarde de lei, pentru următorii ani. Realizarea lor presupune punerea în funcţiune de capacităţi noi de producţie cu o putere instalată totală de peste 655 MW, coroborat cu o producţie medie anuală estimată la circa 1.763,92 GWh/an. Compania a intrat recent pe piaţa de furnizare de energie electrică. Într-o perioadă relativ scurtă, a ajuns de la circa 800 de locuri de consum pe segmentul casnic, în 2019, la peste 500.000 la acest moment.