Index salarial: Cât câștigă angajații în construcții, în 2024. Peste o treime dintre ei au salarii între 4.500 și 7.000 de lei

Foto: Scott Blake

Peste 11.000 de joburi au fost postate de angajatorii din sectorul construcții, de la începutul anului, pe eJobs.

Acesta este al șaselea cel mai activ angajator din economie, după retail, servicii, call center/ BPO, industria alimentară și turism, dar este domeniul care plătește cel mai bine din această listă. Media salarială netă în industrie este de 5.000 de lei pe lună, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs.

“Nevoia de candidați pentru sectorul construcțiilor este mare pe tot parcursul anului, însă în sezonul cald crește odată cu numărul proiectelor, dar și pe fondul faptului că mulți muncitori pleacă la muncă în străinătate. Chiar și în afara acestui aspect, e un domeniu cu o rată mare de fluctuație, astfel că angajatorii au nevoie să recruteze permanent. De aceea, sunt și printre cei care apelează cel mai des la soluția importului de personal din Asia”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales la eJobs.ro.

Cu o medie salarială netă de 5.000 de lei, angajații în construcții sunt plătiți la un nivel similar cu cei din inginerie, petrol/ gaze sau crewing/ casino și peste cei din domenii precum financiar, administrativ/ logistică, producție, auto sau resurse umane. Cele mai mari medii salariale au fost înregistrate pentru posturile de diriginte de șantier (6.600 de lei net), inginer de instalații, inginer proiectant, inginer construcții (6.000), inginer electrician (5.500), specialist achiziții sau proiectant de instalații (5.200).

Cele mai mici salarii le au sudorii, tehnicienii (4.000 de lei), instalatorii (4.100), contabilii primari și reprezentanții tehnici (4.500). Un muncitor în construcții câștigă, în medie, 4.300 de lei, iar un lăcătuș – 4.400, arată datele Salario. Acești indicatori reprezintă medii nete, la nivel național, pentru toate județele și nivelurile de experiență.

“Vedem o creștere a nevoii de candidați cu 2-5 ani de experiență în domeniu. Alături de ei, cei mai căutați sunt muncitorii calificați și necalificați. Ca să-i atragă, angajatorii le pun la dispoziție diverse facilități și beneficii și sunt dispuși să le ofere și salarii mari doar ca să bată palma pentru o perioadă mai lungă”, arată Roxana Drăghici.

Dintre cele 4,3 milioane de candidaturi înregistrate de la începutul anului pe eJobs, 350.000 au fost pentru joburile din construcții. Este unul dintre puținele domenii în care candidații între 18 și 24 de ani nu se află pe locul al doilea în acest clasament, ci abia pe locul al patrulea. Cel mai mult au candidat cei din segmentul de vârstă 25-35 de ani, urmați de 36-45 de ani și 45+. Aproape 200.000 de candidaturi au venit din partea muncitorilor calificați și necalificați.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 24.000 de locuri de muncă.

DESPRE EJOBS

Este platforma de locuri de muncă din România care verifică manual toate anunțurile și companiile. Aici apar anunțuri cu salarii afișate, joburi din toate domeniile și industriile, locuri de muncă remote și în străinătate. Pentru recrutori și angajatori, oferă acces la o bază de peste cinci milioane de CV-uri și soluții de recrutare eficiente.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share