Investiție de 48 de milioane de euro, la doi pași de București: Symmetrica ridică cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din sud-estul Europei

Liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton investește 48 de milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavaje și dale din beton din zona de sud-est a Europei.

“Situată în Bolintin Vale – Ilfov, noua fabrică de prefabricate va fi un simbol al excelenței și al progresului tehnologic. Cu o suprafață impresionantă și capacități de producție extinse, această unitate reprezintă un pilon esențial în sprijinirea creșterii și dezvoltării regionale și înglobează tehnologii noi pentru piața românească”, spune Sebastian Bobu, directorul executiv al companiei.

Noua unitate de producție este amplasată pe un teren de peste 120.000 mp și va avea o suprafață construită de 18.000 mp. Va dispune de două parcuri fotovoltaice, amplasate pe un teren de 20.000 mp. Ele vor asigura circa 60 la sută din totalul energiei necesare pentru funcționarea unității. Prin adoptarea energiei solare, Symmetrica își propune să reducă amprenta de carbon și să promoveze utilizarea surselor de energie regenerabilă.

Fabrica din Bolintin Vale va fi inaugurată în toamnă. Amplasată în apropierea unității pe care compania o deține din 2011, în proximitatea Capitalei, va prelua și activitatea din vechea fabrică. Investiția de 48 de milioane de euro a fost asigurată din fonduri proprii și prin credite bancare. Symmetrica a contractat un credit de circa 35 de milioane de euro de la BCR.

În prima fază, unitatea din Bolintin Vale va dispune de patru linii de fabricație și va avea linii de prelucrare suprafețe și tratamente speciale și de splitare blocuri de beton. “Noile tehnologii înglobate în această unitate de producție ne vor da posibilitatea să ne extindem portofoliul de produse și să lansăm game noi, cu specificații unice pe piața locală, din punct de vedere al designului și al proprietăților. Cele patru linii ce vor fi puse în funcțiune în prima fază vor fi folosite pentru producția de pavele, dale, borduri, rigole”, subliniază reprezentantul Symmetrica.

Fabrica Symmetrica va avea o capacitate de 15.000 mp pe zi și va contribui la majorarea producției totale a companiei cu 30 la sută. Odată cu noua unitate de producție, în cei 30 de ani de la înființare, Symmetrica a realizat investiții care trec de 110 milioane de euro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share