Medicii rezidenți vor încasa bursele de rezidențiat până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale

Potrivit Ministerului Sănătății, de anul viitor, medicii rezidenți vor beneficia de creșteri salariale și vor încasa bursele de rezidențiat, până la intrarea în vigoare a creșterilor salariale.

Astfel, medicii rezidenți, medicii dentiști rezidenți și farmaciștii rezidenți vor încasa bursa de rezidențiat până la 1 martie 2018, atunci când vor beneficia de salariul de bază reglementat la nivelul anului 2022, conform prevederilor Ordonanței nr. 1/2017. “Din martie 2018, salariile de bază ale medicilor rezidenți vor crește semnificativ, între 151 și 287 la sută, în funcție de specialitate și anul de pregătire”, declară ministrul Sănătății, Florian Bodog.

De exemplu, un medic rezident de anul I, care are acum un salariu brut de 1.985 de lei, va avea un salariu brut de 5.700 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 287 la sută. Salariul unui medic rezident anul VI va ajunge la cuantumul de 7.900 de lei, de la 3.262, cât este în prezent, cu o creștere de 242 la sută. Medicii rezidenți de anul II vor beneficia de un salariu brut de 6.100 de lei, după ce anul acesta au beneficiat de 2.361 de lei/brut, iar cei de anul III vor încasa 6.700 de lei brut, cu 254 la sută mai mult decât în acest an.

Ministerul Sănătății precizează că, la salariul brut, medicii rezidenți pot obține venituri și din gărzile efectuate. Conform Ordonanței nr. 18/2009, medicii rezidenți pot fi incluși, la cerere, în linia de gardă (cu excepția liniei I de gardă),  în specialitatea în care își efectuează rezidențiatul. Tot din 2018, medicii rezidenți vor beneficia de norma de hrană, care înlocuiește tichetele de masă, în cuantum de două salarii minime brute pe an.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share