PayWell: Salariile din companiile private mari au crescut, în medie, cu 9,4 la sută, în 2019 – dublu decât estimările de anul trecut

Salariile brute în companiile private au crescut, în medie, cu 9,4 la sută, în acest an, potrivit studiului salarial PayWell 2019, realizat de PwC România.

Majorarea salarială raportată pentru 2019 depășește nivelul de 4,6 la sută, estimat pentru acest an de companiile respondente în ediția anterioară. Pentru 2020, companiile private anticipează o creștere medie a salariilor brute de 5,7 la sută.

Cea mai mare creștere medie a salariilor în 2019, de 14 la sută, a fost înregistrată de sectorul hotelier. Majorări peste media tuturor sectoarelor incluse în sondaj au fost raportate și de industrie (+11 la sută), leasing și retail (+10 la sută). Conform Paywell 2019, salariul mediu brut în companiile participante a urcat la 5.941 de lei, de la 5.428, în 2018.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pe categorii de angajați, continuă tendința de creștere în ritm mai accelerat a salariilor în rândul personalului necalificat sau puțin calificat (muncitori, operatori), în medie de zece la sută. Față de anii trecuți, însă, când nivelurile manageriale au stagnat ca nivel salarial, în 2019, pozițiile de management operațional au avut o creștere de 13 la sută, iar cele de top management de nouă la sută. La polul opus, cu cinci la sută, se află personalul administrativ, tehnicienii și angajații cu puțină experiență.

“În 2019, majorarea salarială a fost superioară nivelului pe care îl prognozau anul trecut companiile incluse în Paywell, și a fost influențată în principal de deficitul de forță de muncă, dar și de evoluția din sectorul public și de deciziile guvernamentale privind salariul minim pe economie. Ca urmare a majorărilor cumulate de circa 50 la sută, care au avut loc în sectorul public din 2017, raportul dintre veniturile medii PayWell, care reprezintă în mare parte companii mijlocii și mari, și salariul mediu pe țară, a coborât de la 1,4 la 1,16, în această perioadă. În acest context, companiile private se confruntă cu o dublă presiune: din partea sectorului public, care a devenit mult mai atractiv pentru angajați, și a deficitului forței de muncă, ce s-a acutizat în ultimii ani”, declară Daniel Anghel, Partener și Liderul serviciilor fiscale și juridice, PwC România.

În ceea ce privește beneficiile, continuă să se afle în top tichetele de masă, zilele suplimentare de concediu și bonusurile acordate cu diferite ocazii. Totuși, față de anii trecuți, cele mai mari creșteri de popularitate au fost înregistrate de gestionarea timpului (program flexibil, munca de acasă) și de beneficiile ce țin de bunăstarea angajaților (închirierea de cărți, programe de sănătate, etc.).

“Angajații au început să aprecieze și alte beneficii în afara celor devenite tradiționale. De exemplu, sunt cerute mai mult facilitățile pentru transport, flexibilitatea programului de lucru sau munca de acasă. Având în vedere că piața forței de muncă este tot mai competitivă, angajatorii sunt tot mai preocupați să dezvolte pachete diverse de beneficii și un mediu de lucru atractiv, pentru a fi preferați sau pentru a-și reține angajații. Atenția sporită acordată programelor de beneficii pentru diferențiere este un semn al sofisticării pieței muncii odată cu creșterea standardului de viață. Această tendință va continua în anii următori, cu potențial de accelerare dacă legislația fiscală va încuraja mai mult promovarea anumitor beneficii, ce pot avea și impact social pozitiv (asigurări de sănătate, planuri de pensii etc.)”, arată Oana Munteanu, Senior Manager PwC România.

Alte concluzii ale sondajului

  • Cele mai mari salarii medii brute în 2019, în funcție de departamente, au fost raportate de cel de Strategie, 12.220 lei, Juridic, 11.026 lei și IT, 10.769 lei.
  • Bucureștiul continuă să conducă în topul câștigurilor, cu un salariu mediu aproape dublu față de Muntenia.
  • Pe județe, top 5 Paywell este format de București-Ilfov, Timiș, Cluj, Brașov și Iași.
  • Cele mai mari creșteri de salarii în 2020 sunt estimate pentru retail, de 7,42 la sută, sectorul farma, 6,3 la sută, și bancar, 4,73 la sută.

Despre PayWell 2019

Studiul salarial şi de beneficii PayWell România 2019 a fost realizat pe un eșantion de circa 100 de companii private, din sectoarele financiar-bancar, farmaceutic, industrial, retail și hotelier și analizează nivelurile salariale şi politicile de remunerare. Studiul conţine analize personalizate, în funcţie de distribuţia geografică, numărul de angajaţi şi veniturile companiilor participante. Partea calitativă a raportului conţine informaţii privitoare la politicile de remunerare, de exemplu creşterile salariale, bonusurile fixe şi variabile, şi analiza unui număr de beneficii extra-salariale oferite de angajatori.

PwC este o rețea de firme prezentă în 158 de țări, cu mai mult de 276.000 de profesioniști ce oferă servicii în domeniul auditului, consultanței fiscale și pentru afaceri.

Articolul anterior

Medicover România numește un nou director general

Articolul următor

Polonezii de la Asseco SEE au ales un nou Country Leader pentru România

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share