Peste 43.000 de joburi disponibile prin ANOFM, la nivel național. 83 de programe de formare profesională, din ianuarie

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) va organiza, luna viitoare, 83 programe de formare profesională pentru 1.234 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de Agenţiile Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Municipiului București.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: femeie de serviciu (98 de persoane), operator introducere validare și prelucrare date (94), competențe cheie – comunicare în limba română/ instalator instalații tehnico – sanitare și de gaze (câte 84), agent de securitate (62), patiser (60), coafor/ competențe digitale de utilizare a tehnologiei informației ca instrument de învătare și cunoaștere/ îngrijitor spații verzi/ lucrător în comerț (câte 42).

Cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, se vor organiza în București (126 persoane), Brașov (98) și Dâmbovița (84). Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe anofm.ro, la secţiunea Persoane fizice/ Cursuri de formare profesională.

Locuri de muncă vacante la nivel național

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele ANOFM sunt disponibile, săptămâna aceasta, 43.684 locuri de muncă la nivel naţional. Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru lucrător comercial (2.982); muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (2.364); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (2.104); curier (1.938); manipulant mărfuri (1.630); agent de securitate (1.520); muncitor necalificat în industria confecțiilor (1.328); conducător auto transport rutier de mărfuri (1.013); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (854); lăcătuș mecanic (788).

Dintre locurile de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 2.275 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; referent de specialitate financiar-contabilitate; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală; manager proiect etc.), 9.043 celor cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; curier; casier; agent servicii client, etc.), iar 10.042 celor cu studii profesionale (lăcătuș mecanic; sudor; confecţioner asamblor articole din textile; electrician de întreţinere şi reparaţii; fierar betonist, etc.).

22.324 locuri de muncă sunt pentru persoanele fără studii sau cu studii primare/ gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecțiilor; muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii, etc.).

Baza de date este dinamică și este actualizată în timp real, în funcție de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor și de numărul repartițiilor emise în vederea ocupării. Oferta locurilor de muncă vacante la nivel național poate fi accesată pe anofm.ro, în secțiunea Locuri de Muncă Vacante.

121 locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin reţeaua EURES România, 121 locuri de muncă vacante, în Finlanda (63 – pentru mecanic auto; muncitor necalificat – culegător fructe de pădure, alte fructe și legume), Danemarca (30 – îngrijitor persoane), Polonia (15 – muncitor depozit – operator stivuitor; asistent producţie; operator maşină CNC), Norvegia (11 – vopsitor auto; tinichigiu auto; farmacist; sticlar/ şlefuitor sticlă; sticlar/ artizan sticlă) Lituania (1 – instalator, montator ţevi) și Germania (1 – tehnician electronist pentru energia şi tehnologia clădirilor).

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în Spaţiul Economic European pot consulta ofertele aici. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau de reşedinţă, ale căror date de contact se află pe site-ul anofm.ro.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share