Banner

Peste 600 de joburi disponibile în școli și grădinițe private, numai în luna mai, pe bestjobs. Salariile ajung până la 1.400 de euro

Foto: freepik

Sistemul privat de educație a prins avânt în ultimii ani în România, în contextul în care cererea pentru condiții mai bune a crescut și din partea părinților și a personalului didactic.

În mediul privat, salariile sunt dictate de cerere și ofertă, iar instituțiile private de învățământ, care caută să ocupe circa 600 de posturi libere, pot oferi salarii care ajung și la 1.400 de euro net. Tot mai mulți profesori se orientează spre acest sector, iar aceste posturi atrag lunar mii de candidaturi, arată datele centralizate de platforma de recrutare bestjobs.

Educația reprezintă unul dintre domeniile-cheie ale oricărei țări, cu rol decisiv în formarea societății viitorului. Mediul privat a intuit foarte bine dorința românilor de a avea acces la o educație de calitate, iar acest sector s-a dezvoltat în ultimii ani. Nu de puține ori, profesorii și educatorii din sistemul public aleg să lucreze în mediul privat, atrași de salarii mai mari și condiții de lucru asemănătoare cu cele din Occident”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs. 

Pentru un profesor sau învățătoare de limba germană, în București, există o ofertă salarială cuprinsă între 1.000 și 1.400 euro net lunar. Un profesor de limba engleză, cu o experiență de predare 1-3 ani, tot în București, poate câștiga și 1.300 euro net. În Corbeanca, aflată la circa 15 km de București, un învățător din ciclul primar și preșcolar, la o școală acreditată și cu clase de maximum 12 elevi, poate accesa o ofertă salarială de 800-1.300 euro net/ lună.

Majoritatea anunțurilor vizează orașele mari, unde există o cerere crescută pentru școli și grădinițe private. București (și Ilfov) domină categoric clasamentul, urmat de Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara și Iași.

Luna mai – 35.000 de joburi. Femeile, de două ori mai active decât bărbații

La nivelul întregii piețe ale muncii, în mai, au fost publicate anunțuri pentru circa 35.000 de joburi, dintre care zece la sută în sistem remote, iar 15 la sută hibrid. O altă caracteristică a acestei luni este că femeile au fost mult mai active decât bărbații. Aproape 64 la sută dintre candidați au fost femei, iar puțin peste 35 la sută au fost bărbați, un aspect interesant în contextul în care, în mod normal, proporțiile sunt aproape egale.

În luna mai, domeniile cu cele mai multe candidaturi au fost vânzările (94.000), managementul (82.000), financiar/ contabilitate (50.000), IT/ telecom (44.000) și Call Center/ BPO (39.000).

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share