Prime de la stat pentru șomerii tineri care își găsesc un job: 1.000 de lei pentru “activare” și 12.500 de lei dacă se mută la +50 km de casă, pentru un loc de muncă

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale acordă, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), stimulente pentru tinerii care se angajează.

Tinerii şomeri neindemnizaţi, care îşi găsesc un loc de muncă, vor fi “răsplătiți” cu o primă de activare de 1.000 lei pentru angajare minimum trei luni. Acesteia i se poate adăuga o primă de inserție, de 1.794 de lei, pentru absolvenții din evidențele ANOFM care își găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Jumătate din primă este acordată la angajare, iar cealaltă jumătate după 12 luni.

În plus, Ministerul Muncii le oferă o serie de prime de mobilitate: de încadrare – maximum 55 lei/zi, timp de 12 luni, pentru tinerii care se încadrează în muncă la o distanță mai mare de 15 km de domiciliu; de instalare – 12.500 lei pentru cei care își schimbă domiciliul pentru că și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu; de relocare – 900 lei/lună, timp de 36 luni: pentru acoperirea a 75 la sută din cheltuielile de locuire, dar nu mai mult de 900 de lei, pentru cei care își schimbă domiciliul fiindcă și-au găsit un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 km de domiciliu.

“Integrarea tinerilor pe piața muncii este un obiectiv major. Ne dorim ca ei să se formeze, să muncească și să aducă plus-valoare pentru ei și pentru societate aici, acasă. În egală măsură, ne dorim să revină în țară cât mai mulți dintre tinerii români plecați la muncă peste hotare. Asigurăm și servicii de consiliere profesională și de profilare, de formare profesională, dar și de evaluare și recunoaștere a competențelor profesionale obținute”, declară Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Informații suplimentare pot fi obținute la Agențiile Județene pentru Ocupare și Formare Profesională.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share