Robotul de recrutare Dora a atins “borna” de un milion de interviuri

Dora a ajuns la un milion de interviuri, în încercarea de a simplifica și de a eficientiza procesul de recrutare pentru companii și candidați.

Dora este un instrument de asistență pentru recrutori, fiindcă automatizează anumite sarcini și le ușurează munca. Algoritmii avansați analizează datele candidaților, efectuează interviuri de selecție inițială și îi identifică pe cei calificați pentru a fi intervievați de recrutori. Automatizarea permite departamentelor HR să se concentreze pe cei mai promițători candidați și să economisească timp în procesul de recrutare.

Potrivit CEO-ului Dora, Călin Ștefănescu, robotul este un instrument de sprijin pentru recrutori și are nevoie de supraveghere umană în procesul de recrutare. În plus, este necesară o adaptare a recrutorilor la noile tehnologii, iar cei care învață să le folosească la capacitatea reală vor avea rezultate spectaculoase.

Utilizatori din România, Belgia, Olanda, Germania și Franța

Dora a fost adoptată de companii din România, Belgia, Olanda, Germania și Franța, cu feedback pozitiv de la recrutori și candidați. Robotul este disponibil pe mai multe platforme online, inclusiv rețele sociale, job board-uri și platforme de anunțuri. Imită comportamentul uman, discută cu fiecare candidat în parte, evaluează dacă el îndeplinește cerințele postului și pregătește listele scurte pentru recrutori. Când un candidat nu e compatibil cu cerințele impuse de angajatori, Dora îi propune alte joburi ce i s-ar potrivi.

Poate să intervieveze mii de candidați simultan

Datorită capacității sale de a comunica cu mii de candidați simultan, Dora a descoperit că majoritatea candidaților petrec 2,9 secunde, citind în jur de șapte cuvinte, înainte să dea click pe postul vacant, iar 97 la sută citesc doar titlurile. 62 la sută dintre candidați sunt disponibili pentru interviuri după ora 17 și în weekend. Durata medie a unui discuții pre-interviu cu Dora este de cinci minute și 23 de secunde.

Cele mai multe pre-interviuri au fost pentru operator call center, verificator de numerar, dispecer, ofițer de achiziții publice, coordonator vânzări, șofer, agent de distribuție, supraveghetor producție, operator producție, lucrător comercial, sudor, electrician și instalator.

“1.342 interviuri finalizate, 431 de ore economisite, zece oferte. Asta a făcut Dora în doar trei luni, de când este asistentul nostru roboțel în recrutare. Alege candidați, comunică cu fiecare în parte și le adresează întrebări ca să aleagă cei mai buni oameni pentru Provident. Deși este un coleg virtual, ne eficientizează munca și ne ajută să ne mărim echipele într-un mod cât mai uman posibil”, spune Dana Stoian, Employer Branding & Experience Manager & HR Business Partner la Provident Financial Romania.

Dora oferă acces la oportunități de angajare unei baze extinse de candidați și elimină orice barieră (gen, etnie, locație etc), ceea ce asigură un proces de recrutare fără discriminări.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share