Banner

SoftServe lansează un curs IT pentru refugiații ucraineni din România care vor să învețe programare

Unul dintre cei mai mari furnizori de soluții IT din Europa, alături de Consiliul Național Român pentru Refugiați (CNRR), lansează un curs HTML dedicat refugiaților ucraineni din România.

Programul educațional va fi oferit gratuit și este destinat persoanelor care nu au cunoștințe în domeniul IT. Cursul este parte a programului EmpowerU al SoftServe, un program global dedicat educației grupurilor vulnerabile. SoftServe a lansat EmpowerU, anul acesta, în șapte țări: Bulgaria, Chile, Columbia, Mexic, Ucraina, Polonia și România, și sprijină grupuri diverse, de la veterani de război și refugiați la persoane cu dizabilități și mame adolescente.

În România, cursul IT dedicat refugiaților ucraineni marchează lansarea EmpowerU. Cursul creat de SoftServe Academy se va derula pe parcursul a șapte săptămâni și este format din zece module. La finalizarea programului, cursanții vor ști să creeze pagini web utilizând HTML5 (Hyper Text Markup Language) sau CSS3 (Cascading Style Sheets).

“SoftServe se remarcă prin faptul că 40 la sută din întreaga echipă de dezvoltatori sunt absolvenții programelor academiei noastre. Mentorii și experții SoftServe își vor lua și de data aceasta angajamentul de a dezvolta o nouă serie de cursanți și de a le transforma visul de a învăța IT într-un nou început”, declară Dorina Itu, Country Learning Partner, SoftServe România. 

Pentru a putea participa la acest program, există câteva criterii pe care participanții trebuie să le îndeplinească. Participanții trebuie să fie cetățeni ucraineni refugiați în România, să fi absolvit cel puțin învățământul liceal și să aibă o înțelegere de bază a limbii engleze. Un alt criteriu important este disponibilitatea de a aloca timp, minimum șase ore săptămânal, pentru cursuri și pentru studiu individual.

Cursul dispune de 20 de locuri și va fi susținut în limba ucraineană. Cursanții vor fi selectați de experții SoftServe Academy în funcție de criteriile prezentate și pe baza scrisorii de motivație trimise de participanți, prin formularul de înscriere. Persoanele interesate trebuie să dețină un computer sau laptop și să aibă conexiune la internet ca să participe la sesiunile online. Pentru refugiații care nu îndeplinesc aceste condiții, CNRR va pune la dispoziție, în București, un spațiu educațional pentru cei care nu au acasă conexiune internet sau computer/ laptop.

Candidații trebuie să completeze un formular de înscriere și să trimită o scrisoare de motivație. Cei selectați vor primi un e-mail de confirmare până în 29 septembrie, cu o săptămână înainte de începerea cursului.

DESPRE SOFTSERVE

Este una dintre cele mai mari companii IT din Europa Centrală și de Est, cu peste 10.000 de angajați. Înființată în 1993, la Lviv, Ucraina, s-a extins în Polonia și Bulgaria, în 2014, și a deschis recent centre de dezvoltare în Mexic, Columbia, Chile și România. Are deja o echipă de peste 100 de persoane în România și câteva zeci de posturi disponibile pe plan local. Printre altele, caută Big Data, DevOps și WebUI Engineers.

Oferă expertiză aprofundată în inginerie software, Cloud și DevOps, Big Data, AI și Machine Learning, Internetul Lucrurilor, realitate extinsă (XR) și robotică. Printre clienții săi se numără giganți precum IBM, Cisco, Panasonic sau Cloudera. Este partener Google Cloud Platform, Amazon Web Services, Microsoft Azure și al altor companii de tehnologie cunoscute.

DESPRE CONSILIUL NAȚIONAL ROMÂN PENTRU REFUGIAȚI (CNRR)

Este o organizație non-guvernamentală, înființată în 1998, și care a obținut statut de utilitate publică din 2003. Misiunea sa este dedicată apărării și promovării drepturilor refugiaților și solicitanților de azil din România. Ca urmare a conflictului din Ucraina, și-a extins activitatea ca să sprijine persoanele care au nevoie de protecție în România. În departamentele sale specializate, oferă consiliere juridică, asistență specializată și desfășoară activități de advocacy și cercetare. Își desfășoară activitatea în punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova și Ucraina, în Centrele Regionale de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil și în punctele de lucru din țară ale organizației.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share