Start-Up Nation 2018 va avea un buget de 2 miliarde de lei, pentru 10.000 de firme

Programul Start-Up Nation din acest an va începe după ce vor fi efectuate majoritatea plăţilor aferente ediţiei de anul trecut, a anunțat Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

“Din programul de anul trecut, până acum au fost efectuate peste 1.300 de plăţi. Toţi cei care sunt cu cererile de plată în aşteptare sau nu le-au depus au fost sunaţi de către cei din agenţiile regionale, astfel încât să fie consiliaţi şi îndrumaţi să facă acest lucru mai repede şi să vedem ce piedici eventuale întâmpină. Banii există şi îi aşteaptă, sunt în conturile băncilor şi ale agenţiilor”, declară Oprea, citat de Agerpres.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit acestuia, ministerul va analiza punctele slabe din procesul de implementare, pentru a nu le repeta în noua ediţie. “Vom veni cu un ghid de bune practici, pentru ca procedura să fie simplificată şi să fie unitară. Am mers pe ideea poveştilor de succes, ce pot fi exemple pentru alţi potenţiali doritori care să aplice anul acesta. În rest, condiţiile rămân aceleaşi. Se dau 200.000 de lei pentru fiecare proiect, pentru 10.000 de firme”, a spus Oprea.

Ministrul evită să dea un termen exact de începere pentru programul 2018 și precizează că acest lucru depinde de rapiditatea cu care se vor face plăţile pentru cei care au aplicat anul trecut. “Eu îmi doresc să începem cât mai repede, însă depinde de felul în care cei care au aplicat înţeleg mesajul de a veni cât mai repede la ghişeele băncilor şi la agenţiile regionale pentru depunerea cererii de plată şi inspecţia înteren. Ultima zi de depunere a cererilor de plată este 29 septembrie şi ultima zi de plată este sfârşitul lunii decembrie. Îmi doresc să avem cele mai multe cereri de plată în următoarele două luni, astfel încât, atunci când Start-Up Nation 2018 va fi lansat, să avem capacitatea să gestionăm în mod corect”, arată Oprea.

Prin programul Start-Up Nation, o firmă nou înfiinţată primeşte o finanţare de până la 200.000 de lei, care poate reprezenta 100 la sută din valoarea proiectului. În sesiunea 2017 au fost declarate câştigătoare circa 8.600 de planuri de afaceri.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share