Studiu: Jumătate dintre contabilii din România au nevoie și de abilităţi soft skills, ca să devină directori financiari

Foto: pressfoto @ freepik

47 la sută dintre contabilii din România au nevoie şi de abilităţi soft skills, ca să devină directori financiari şi să preia noi roluri şi reponsabilităţi strategice, de management financiar, în organizaţie, relevă primul studiu de profesionalizare a meseriei de contabil din România, realizat de Ioana Arsenie, profesionist în finanţe cu o experiență de peste 20 de ani în roluri strategice, board advisor și fondatoarea Trusted Advisor & Trusted App.

Ca să treacă la următorul nivel din evoluţia lor profesională, 43 la sută dintre contabili spun că au nevoie să aibă o abordare 360, activă, cu toţi stakeholderii implicaţi în buna desfăşurare a afacerii (investitori, acţionari, distribuitori, parteneri, autoriţăţi, ONG-uri, media), 32 la sută – să dezvolte un management care să includă proiecte digitale, ce vizează componente tehnologice, fie Big Data, analitice, automatizări cruciale pentru operaţiunile zilnice, fie de business sau financiare, iar 25 la sută – să relaţioneze cu echipe interdisciplinare pentru a consolida încrederea la nivel individual şi interdepartamental.

Ce îşi doresc companiile de la noii directori financiari

Finanţele tradiţionale se dezvoltă, iar abilităţile iniţiale nu vor mai fi la mare căutare. În schimb, companiile vor căuta lideri care să vină cu o abordare integrată şi să înţeleagă toate aspectele din viața organizaţiei, sunt de părere 58 la sută dintre respondenți.

Studiul arată și faptul că noii directori financiari vor fi nevoiţi să perceapă business-ul din mai multe unghiuri (42 la sută), să înţeleagă produsele şi serviciile companiei (38 la sută), să cunoască acţionariatul firmei și să preia rolul de purtător de cuvânt în relația cu mass-media şi factorii de opinie sau să susţină discursuri şi prezentări în faţa consiliului de administraţie (câte 20 la sută).

Pentru oamenii care îşi doresc să ocupe rolul de director financiar dintr-o firmă, 58 la sută dintre participanţii la studiu sunt de părere că saltul de la contabil la CFO se face prin implicarea într-o comunitate profesonistă şi 42 la sută prin expunerea în toate ariile din organizaţie, pe paliere, ca parte activă în toate liniile de business.

Cifrele sunt importante când este analizată sănătatea unei afaceri, iar veniturile și nivelul de profitabilitate sunt printre primii vectori care determină nivelul de performanţă şi valoare în piaţă.

“Meseria de bază de contabil, aşa cum o ştim noi, se transformă şi are nevoie de suport profesionist pentru ca oamenii să poată evolua. Trebuie să înţelegem care sunt noile implicaţii, dar şi fundamentele care stau la baza schimbărilor de ordin tehnologic, social, economic pentru ca organizaţiile pe care le conducem să obţină performanţe mai bune în materie de venituri, profitabilitate, cu o atenţie crescută asupra oamenilor din echipe, înţelegând în acelaşi timp că trebuie să rămâi relevant şi vizibil pe pieţele competitive”, declară Ioana Arsenie.

Studiul a fost realizat în ianuarie-martie 2024, pe un palier de 60 contabili, profesionişti, manageri în finanţe şi antreprenori, din companii româneşti şi străine, cu venituri de peste un milion de euro, din industrii-cheie precum agribusiness, transporturi, medical, construcții, retail și tehnologie.

Despre Programul De la Contabil la CFO

Lansat de Ioana Arsenie, De la Contabil la CFO este un produs inovator, fiindcă oferă cadrul pentru dezvoltarea experienţială a profesioniştilor din domeniul financiar şi facilitează o transformare profundă şi integrată la nivel personal şi profesional. Este unicul program pragmatic de acest tip din România, facilitat de Ioana Arsenie – expert cu peste 20 ani în roluri de top, membru în board și autor a numeroase studii, analize și opinii dedicate în principal IMM-urilor, în slujba cărora activează prin propriul cabinet de consultanţă din 2015. Ioana Arsenie este un strateg financiar care lucrează cu companii precum Agricover sau Ruris.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share