Studiu: Relația defectuoasă cu managerii și colegii reprezintă sursa principală de stres pentru angajați

Foto: master1305 @ freepik

Pentru 64 la sută dintre angajații din România este esențial, în afară de salariu, să simtă că munca lor este apreciată. 63 la sută vor să simtă că atmosfera la job este plăcută sau să aibă confirmarea că sunt buni la ce fac (58 la sută). Acestea sunt câteva dintre concluziile unui studiu realizat online, în februarie, de clinica The Mind și compania de cercetare Cult Research.

Studiul, care a înregistrat circa 600 de respondenți, arată că interesul pentru dezvoltarea emoțională și gestionarea stresului profesional este în creștere, iar aspectele ce țin de wellbeing emoțional și sănătate mintală în organizații sunt esențiale pentru satisfacția la locul de muncă.

Studiul a evidențiat o serie de nevoi a căror satisfacere ar trebui să reprezinte o prioritate pentru orice angajator. “Ședințele de consiliere psihologică sunt un instrument util și pentru angajator, și pentru angajat. Aduc echilibru și pot crește gradul de satisfacție și eficiență la locul de muncă. Consilierea psihologică poate contribui la gestionarea unor aspecte complicate în companii, ca suprasolicitarea, lipsa de motivație și implicare, dificultatea de a lucra eficient în echipă“, arată Angi Ionescu, CEO și fondator The Mind.

Aproape jumătate (46 la sută) dintre respondenți consideră că ar fi utilă decontarea de către angajator, pentru ei sau membrii familiei, a unor ședințe de consiliere psihologică sau informații pe teme de parenting, scăderea stresului sau echilibrul dintre viața personală și cea profesională. Asta denotă nevoia reală ca organizațiile să ia în calcul activ echilibrul mintal al oamenilor și să deconteze servicii de wellbeing emoțional.

Relația precară cu managementul, sursă principală de stres

Indiferent de vârstă, principalele surse de stres profesional sunt strâns corelate cu relația cu managementul. Generația Z (18-25 de ani) menționează cel mai mult comunicarea deficitară și neplăcută cu superiorii, iar cei între 25 și 54 de ani consideră stresante așteptările nerealiste și presiunea managementului, tensiunea la job, colegii dificili și lipsa de recunoaștere a eforturilor. Angajații seniori, între 55 și 65 de ani, percep ca surse mari de stres criticile și negativismul managerului și colegii dificili.

“Performanța unei companii depinde de echilibrul mintal și emoțional al oamenilor. Scopul Clinicii The Mind este să ofere susținere organizațiilor când au nevoie de oameni cu rezistență la stres, claritate în gândire și adaptabilitate la schimbări. Lucrăm de câțiva ani și cu companii din SUA, unde preocuparea activă pentru sănătatea mintală este în prim-plan, iar asta se vede în cultura lor organizațională. În România, discuțiile despre sănătatea mintală la birou au fost considerate inițial un lux, însă lucrurile încep să se schimbe în bine și aici. Iar managerii de top ar trebui să știe că oamenii au început și la noi să fie tot mai atenți și aleg să lucreze în companii cu un climat emoțional sănătos”, spune Angi Ionescu.

Modelul de lucru al clinicii The Mind presupune servicii complete pentru un business inteligent emoțional, ce pornește de la siguranța psihologică la locul de muncă, trece prin echilibrul dintre job și viața personală și vizează crearea unui mindset centrat pe performanță.

DESPRE CLINICA THE MIND

Înființată în 2015, este cunoscută pe piața serviciilor medicale private și de wellbeing emoțional, ca un furnizor de servicii premium. Are o echipă formată din 45 de psihologi și medici psihiatri, profesioniști cu grad înalt de competență profesională și mii de ore de experiență în lucrul cu oamenii. Specialiștii sunt pregătiți în diferite școli de terapie și oferă sesiuni în română, engleză, franceză, germană sau italiană.

Printre clienți se numără companii de top din diferite domenii, de la tehnologie până la retail și producție. Echipa clinicii s-a specializat în găsirea soluțiilor pragmatice, concepute personalizat pentru fiecare organizație în parte (crearea de programe centrate pe adresarea problemelor ce interferează cu motivația, reziliența și starea de bine a angajaților). The Mind livrează ședințe 1:1 de consiliere psihologică, workshops & trainings, consultanță pentru HR, strategie pentru Mental Health at Work și abonamente de wellbeing emoțional pentru angajați.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share