Banner

Târgul de Cariere revine cu un nou sezon și mii de oportunități profesionale. Peste 20.000 de candidați sunt așteptați la cele șase evenimente din octombrie și noiembrie

Toamna aceasta, Târgul de Cariere se întoarce cu un nou sezon de evenimente și pune piața muncii în mișcare în cinci dintre cele mai importante orașe ale țării și capitala Republicii Moldova: Cluj-Napoca (9-10 octombrie), Iași (13-14 octombrie), Chișinău (27-28 octombrie), Brașov (3-4 noiembrie), Sibiu (10-11 noiembrie) și Târgu Mureș (22 noiembrie).

Numeroase companii locale și internaționale vor participa la evenimentele de recrutare din toamna aceasta, iar reprezentanții lor așteaptă să interacționeze direct cu participanții și să le prezinte variate oferte de angajare. La fel ca la edițiile precedente, și de data aceasta vor fi prezente companii din diverse domenii de activitate, precum inginerie și IT, producție și tehnică, auto si automotive, HoReCa, logistică și transport, telecomunicații, comerț, marketing și comunicare, servicii și BPO, HR, financiar, bancar, farma sau medical. Printre zecile de companii care au confirmat prezența la Târgul de Cariere se numără Bosch, Emerson, SoftServe, Genpact, MHP, Bertrandt, E.ON, Steelcase, Stada, Marquardt, Alstom, Elflein Transport GmbH, Expleo Group, Schaeffler, Retrasib sau Atoss.

“Chiar dacă, în era digitală, e foarte simplu să aplici online pentru un anumit job, interacțiunile față în față cu angajatorii sunt esențiale și te pot ajuta să obții mai ușor un loc de muncă. În același timp, evenimentele de recrutare organizate fizic le oferă companiilor oportunitatea de a câștiga mai multă notorietate pe piața muncii, prin expunerea brandului de angajator, și de a recruta mai eficient persoane potrivite pentru rolurile disponibile”, spune Maria Petruța, PR Manager la Târgul de Cariere.

Ediția din primăvara acestui an a reunit 19.246 candidați și 204 angajatori, care au oferit 8.765 de locuri de muncă. Târgul de Cariere a înregistrat 75.561 de vizitatori online, iar interviurile cu reprezentanții companiilor, transmise direct de la evenimente, au avut 25.800 de vizualizări. În ceea ce privește profilul candidaților, categoria majoritară, din punctul de vedere al grupei de vârstă, a fost cea a participanților între 18 și 25 de ani. Deși cei mai mulți candidați au fost entry-level, ponderea persoanelor cu experiență de peste cinci ani în câmpul muncii a crescut semnificativ față de anul trecut: 27 la sută dintre participanții din sezonul anterior au mai mult de cinci ani de experiență de muncă.

Mai multe informații despre calendarul și programul evenimentelor pot fi găsite pe targuldecariere.ro și pe paginile de social media ale evenimentului – Facebook, LinkedIn, Instagram și Youtube.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share