Banner

Toamna se numără angajările: peste 400.000 de anunțuri postate pe OLX, pentru sectoarele grey și blue-collar, în 2023

Foto: standret @ freepik

În septembrie-octombrie, numărul de oferte de angajare pe OLX Locuri de Muncă, platforma de recrutare online preferată în domeniile blue și grey-collar, a crescut cu până la 15 la sută față de primele luni ale anului.

Deși începutul anului a fost unul marcat de o încetinire a angajărilor datorată incertitudinilor economice (nu în ultimul rând fiscale), din punct de vedere al cererii, candidații au fost foarte activi, în 2023. Cu peste un milion de utilizatori aflați în căutarea unui job, lunar, și peste patru milioane de candidaturi, de la începutul anului, utilizatorii au apelat la OLX ca să-și găsească jobul potrivit.

În perioada ianuarie-august, domeniile cu cele mai multe anunțuri de angajare au fost sectoarele de producție, depozit, logistică (+100.000 de anunțuri), șoferi-servicii auto-curierat (+64.000) și personal hotel-restaurant (+60.000 de anunțuri, influențate însă de sezonalitatea implicită acestui domeniu).

Categoria cu cele mai multe candidaturi este, de departe, cea de șoferi-servicii auto-curieri: peste 400.000. Această categorie înregistrează și o bună dinamică a procesului de angajare. Media de ocupare a unui post este de 12,4 zile de la publicarea anunțului. În continuarea listei urmează personal hotel-restaurant  (+250.000 candidaturi), producție, depozit, logistică (+200.000), ingineri-meșteri-constructori (+170.000).

Piața muncii din București-Ilfov rămâne cel mai important punct economic, deoarece cumulează cele mai multe anunțuri și cel mai mare număr de candidați – peste 120.000 anunțuri și trei milioane de candidați. În restul țării, cele mai active județe, ca număr de anunțuri și candidați, se suprapun peste zonele cu o economie dinamică și potrivită tipurilor de angajări în care OLX este lider: Brașov (+34.000 de anunțuri/ aproape 600.000 de candidați), Cluj  (20.000 de anunțuri/ 600.000 candidați), Constanța (+17.000 de anunțuri/ 650.000 de candidați) și Iași (+13.000 de anunțuri/ 600.000 de candidați).

“Prin categoria OLX Locuri de Muncă, oferim cadrul propice pentru angajatori și pentru candidați de a se conecta rapid, simplu și eficient. Pentru angajatori, platforma oferă acces la o varietate de angajați cu profiluri diferite, din care pot alege persoana potrivită. Tot procesul de recrutare poate fi gestionat direct în platformă, prin panoul angajatorului: companiile pot accesa și pot filtra rapid toate anunțurile publicate, pot selecta candidați în funcție de etapa de recrutare și au modalități multiple ca să contacteze candidații (apel telefonic, căsuță de chat și sms). Orice persoană poate găsi un loc de muncă pe OLX și fiecare angajator poate găsi candidații potriviți nevoilor sale”, declară Tina Grosu, Business Growth Manager OLX.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share