Banner

ZiuaV, programul de voluntariat al BRD, sărbătorește 5 ani printr-o acțiune la care participă un număr-record de voluntari înscriși

BRD Groupe Société Générale aniversează în 2022 cinci ani de ZiuaV, inițiativa de responsabilitate socială care le oferă angajaților băncii și celor din filiale beneficii și oportunități diverse de voluntariat, pentru a se implica în comunitate.

Voluntari din BRD Groupe Société Générale se reunesc, astăzi, să contribuie la unul dintre cele mai de succes proiecte desfășurate până acum în programul ZiuaV. Acesta este programul dezvoltat de BRD pentru angajații săi și cei din filiale (ALD Automotive, EBS, BRD Asset Management, BRD Asigurări de Viață, BRD Finance, BRD Pensii, BRD Sogelease), pentru a le oferi beneficii interne și oportunități de implicare în proiecte conduse de ONG-uri cu activitate valoroasă sau recunoscută în domeniul non-profit.

Sub umbrela Zilei V sunt reunite sute de proiecte aliniate la prioritățile ce definesc cultura organizațională a BRD, ai căror piloni principali au în comun investiția în noua generație, fie că vorbim de cultură, educație sau tehnologie, inovație sau sport. În ultimii cinci ani, mii de voluntari BRD și-au dedicat cel puțin o zi unei cauze dragi lor – de la plantări în zone vulnerabile, programe de mentorat, maratoane sau curse caritabile și până la campanii pentru donarea de sânge, rechizite sau alimente, sprijin pentru spitale, ajutor pentru refugiați, inițiative de încurajare a incluziunii sociale sau de încurajare a performanțelor academice.

“Mă fascinează modul în care voluntarii noștri reușesc, an de an și lună de lună, să scoată la suprafață caracterul uman ce definește BRD ca angajator și actor în comunitate. Indiferent că vorbim de colegii care au pregătit zeci de ore de meditații pentru copiii devaforizați din rețeaua Asociației The Social Incubator sau de cei care le-au oferit costume de supereroi copiilor care și-au petrecut ziua de 1 iunie în tratament la Spitalul Marie Curie sau la Institutul Oncologic București, cred în puterea noastră, a tuturor, de a modela o generație cum nu s-a mai văzut.

Am dezvoltat relații puternice cu ONG-uri mici și mari, iar anul acesta numărul colegilor care s-au implicat în proiecte a crescut exponențial. Ne implicăm tot mai mult în acțiuni desfășurate în natură și activități sportive, fără a renunța la campaniile noastre dragi, în beneficiul copiilor și persoanelor vulnerabile. Când ne uităm că o simplă acțiune de împădurire, precum cea organizată de Asociația <Se Poate> în Comuna Lipănești, a adunat aproape 170 de doritori din rândurile noastre, suntem încrezători că acesta e doar începutul”, spune Flavia Popa, secretar general BRD.

Acțiunea de împădurire din comuna Lipănești, județul Prahova

Asociația “Se Poate”, în parteneriat cu administrația comunei Lipănești și cu sprijinul partenerilor, își propune să încurajeze cetățenii să se implice în proiecte locale ce vizează îmbunătățirea sănătății și a calității vieții. Asociaţia are ca obiectiv, până în 2027, ca prin acțiuni de împădurire desfășurate în Prahova să planteze peste 100.000 de puieţi într-o zonă situată la 15 km depărtare de Ploieşti (pe DN1A Ploieşti-Vălenii de Munte-Cheia-Braşov), pe 17,6 hectare. Malul râului Teleajen are nevoie de consolidare, și, în afara comunităţii locale, cei mai importanţi beneficiari sunt apicultorii din zonă.

Numai astăzi, voluntarii BRD vor planta 5.000 de puieți în Lipănești, un nou pas în construirea unui ecosistem de peste 100.000 de arbori plantați în următorii cinci ani, pentru a transforma perimetrul într-o zonă de promenadă în mijlocul naturii. În urma acțiunilor asociației, în zonă au fost puse fundațiile unui habitat prielnic faunei. Prin contribuția BRD, acesta va recăpăta bogăția vegetației din regiune și va oferi un prilej de relaxare pentru localnici și turiști.

“Acțiunea din Lipănești este o continuare firească acesta a ceea ce întreprindem de ceva vreme prin programul Fondul BRD pentru Păduri, prin care ne-am propus să finanțăm proiecte ce ocrotesc pădurile din România. E o dovadă a succesului programului nostru de voluntariat, prin care care am mobilizat aproape 200 de angajați BRD în această acțiune de plantare”, declară François Bloch, CEO BRD Groupe Société Générale.

Plantarea de astăzi este prima dintr-o serie de acțiuni prin care BRD și “Se Poate” vor activa comunitatea și alte companii în acțiunile de plantare. Un alt obiectiv este ca, din 2024, la sfârșitul lunii mai, asociația să organizeze Festivalul Florii de Salcâm, în jurul stupilor nou-amplasați în proaspătul ecosistem în care vizitatorii se vor putea bucura de zone special-amenajate pentru recreere în noua pădure Lipănești, precum piste de bicicletă sau locuri de joacă.

Anul acesta, platforma ZiuaV.ro a devenit mai intuitivă și mai descriptivă. A ajutat astfel la creșterea numărului de voluntari cu peste 1.500 de membri și a trecut de 3.500, cel mai mare număr de persoane mobilizate post-pandemie din BRD. Voluntarii și-au dedicat timpul pentru 22 de proiecte dezvoltate în opt regiuni ale țării, pentru cauze din domenii variate.

Platforma de sustenabilitate a BRD

Lumea9 este platforma de sustenabilitate ce reunește toate temele pe care BRD le consideră importante pentru construirea unui viitor mai bun, de la economie sustenabilă, produse și servicii bancare cu impact pozitiv, la educație, cultură, societate, știință, tehnologie și mediu și biodiversitate. Ca parte a Grupului Société Générale, semnatar al Pactului Global al Națiunilor Unite (ONU) din 2003, Grupul BRD integrează principiile referitoare la drepturile omului, condițiile de muncă și lupta împotriva corupției în toate activitățile sale și participă activ la promovarea principiilor din lanțul valoric.

Grupul BRD sprijină și contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale ONU și le recunoaște importanța în abordarea celor mai mari provocări societale ale lumii. Lumea9 se sprijină și pe proiectele fondate și finanțate de BRD, ce țin de dezvoltarea societății românești. În ultimii zece ani, investițiile BRD în aceste programe au fost de peste 20 de milioane de euro.

Pentru mediu și biodiversitate, a fost lansat în 2019 Fondul BRD pentru Păduri. Companiile din Grupul BRD s-au implicat într-un program de monitorizare și protejare a unei păduri valoroase în zona Sibiului, împreună cu Fundația WWF România, și o inițiativă de reîmpădurire în Deleni, Iași, pe 60 hectare.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share