37.000 de joburi cu salariul afișat au fost postate pe eJobs.ro, în 2024. Până la jumătatea lui 2026, toate anunțurile de angajare vor avea salariul publicat

Foto: wayhomestudio @ freepik

Uniunea Europeană a decis, recent, termenul-limită până la care angajatorii vor fi obligați să publice salariile pentru toate posturile pe care le oferă pentru angajare.

Până la mijlocul anului 2026, toate grilele salariale ar trebui să fie publice. În plus, angajații vor putea să obțină informații despre veniturile colegilor lor. În 2024, dintr-un total de peste 110.000 de joburi noi, postate pe eJobs.ro, 37.000 aveau salariul menționat în anunțul de angajare. 83 la sută au fost postate de angajatorii din România, 13,2 la sută de cei din afara țării, iar 3,9 la sută sunt joburi remote.

“La nivel european, măsura are ca scop principal reducerea discrepanțelor salariale dintre femei și bărbați. România nu e o țară în care aceste discrepanțe să se resimtă foarte pronunțat, însă avem o lipsă de încredere a candidaților în transparența companiilor când deschid un proces de recrutare. De multe ori, ei consideră că nepublicarea salariului în anunțul de angajare vine din dorința angajatorilor de a trage în jos piața salariilor. De aceea, când văd joburi care au salariul afișat, sunt mai tentați să aplice decât în cazul anunțurilor fără o specificație concretă despre grila salarială”, spune Ana Călugăru, Head of Communications la eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare online din România.

Aproape 8.000 de joburi postate acum pe eJobs.ro – circa 30 la sută din totalul celor disponibile – au salariul afișat. Domeniile cu cea mai mare deschidere au fost retail, servicii, turism, transport/ logistică, industria alimentară și construcții. Sunt domeniile care nu doar că au cele mai mari volume de angajări, dar care se și confruntă cu o rată ridicată a fluctuației de personal, astfel încât nevoia de a găsi candidați care să ocupe posturile rămase vacante este imediată.

Potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, pentru aceste domenii, mediile salariale nete la nivel național variază între 3.700 și 5.000 de lei: angajații din turism câștigă în medie, 3.700 de lei pe lună, iar cei industria alimentară 3.800. În retail, media netă este de 4.000 de lei. 4.300 de lei este salariul mediu pentru angajații din servicii, 4.400 pentru cei din transport/ logistică, 4.000 pentru transport/ distribuție și 5.000 pentru construcții.

“Dincolo de faptul că va trebui să se alinieze la o măsură obligatorie, companiile înțeleg că ea va avea o serie de efecte pozitive, de la reducerea timpului necesar închiderii unei poziții – dacă știu salariul, candidații vor aplica mult mai țintit -, până la crearea unui avantaj competitiv pentru cei care oferă salarii peste media pieței. Datele noastre arată că anunțurile cu salariul afișat generează cu 40 la sută mai multe candidaturi decât celelalte, fiindcă reușesc să câștige încrederea candidaților, care își doresc să lucreze pentru o companie pe care o asociază cu ideea de transparență. Este o practică tot mai des întâlnită în rândul angajatorilor din străinătate. Astfel, pot atrage mai ușor candidații români, în condițiile în care, în ultimii ani, a scăzut disponibilitatea lor pentru relocare în afara țării”, arată Ana Călugăru.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 30.000 de locuri de muncă.

DESPRE EJOBS

Este platforma de locuri de muncă din România care verifică manual toate anunțurile și companiile. Aici apar anunțuri cu salarii afișate, joburi din toate domeniile și industriile, locuri de muncă remote și în străinătate. Pentru recrutori și angajatori, oferă acces la o bază de peste cinci milioane de CV-uri și soluții de recrutare eficiente.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share