Banner

Angajatorii și salariații sunt invitați la prima dezbatere publică a proiectului Legii internship-ului

Prima dezbatere publică asupra proiectului Legii internship-ului, elaborat de SGG, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Afacerilor Externe, va avea loc sâmbătă, 17 iunie, la ONGFest.

Reprezentanții societății civile și toți cei interesați să contribuie la definitivarea acestei legi sunt așteptați, între orele 13-14, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle. La dezbatere vor fi prezenți, pe lângă reprezentanți ai instituțiilor publice, și partenerii din societatea civilă, care au făcut parte din grupurile de lucru pentru identificarea nevoii de reglementare (Uniunea Studenților din România, Forumul Tinerilor din România și Federația Volum).

Discuțiile vor viza integrarea persoanelor pe piața muncii prin crearea oportunităților de internship, contractul și indemnizația de internship, Fondul pentru Acordarea Primei de Angajare pentru companiile care transformă contractele de internship în contracte de muncă și alte teme conexe organizării și desfășurării stagiilor de internship în România. Inițiatorii așteaptă propuneri, sugestii și opinii în legătură cu acest proiect, la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.gov.ro, în termen de zece zile calendaristice de la data publicării pe site (9-18 iunie).

Proiectul Legii internship-ului a intrat în procesul de consultare publică, în concordanță cu procedurile prevăzute în Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Proiectul poate fi consultat aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share