(Aproape) tot ce trebuie să știe un recrutor despre Huntly, marketplace-ul care oferă cele mai mari bonusuri de recomandare de pe piață

Foto: Tono Diaz

Huntly, marketplace-ul de ultimă generație, dedicat recrutării în IT, în Europa Centrală și de Est, le oferă recrutorilor, care au în lista lor de contacte dezvoltatori software profesioniști, șansa să obțină un flux de venit suplimentar.

Care este primul lucru pe care un recrutor ar trebui să îl știe despre Huntly? Potrivit reprezentanților companiei, principalul aspect pe care recrutorii ar trebui să-l înțeleagă despre Huntly este că pot câștiga până la 4.000 de dolari dintr-o singură recomandare care se concretizează în angajarea candidatului. Cum garantează Huntly acest lucru? Compania a creat o piață unde angajatorii își listează posturile vacante, împreună cu bonusuri atractive pentru recrutori, în cazul unei angajări de succes. Bonusul mediu se ridică la 2.500 de dolari, dar există cazuri în care angajatorii oferă o sumă mai substanțială, în special atunci când caută specialiști în roluri care sunt greu de acoperit. După ce propun CV-ul unui candidat, recrutorii nu mai au altceva de făcut decât să aștepte vești în legătură cu evoluția procesului de angajare, fiindcă de interviuri se ocupă specialiștii de la Huntly.

Întregul proces poate fi urmărit în contul personal de utilizator, care poate fi creat, rapid și fără bătăi de cap, pe Huntly. Prin acest cont, recrutorii pot monitoriza statusul recomandărilor lor. Acesta variază de la “trimis” la “angajat” și oferă o mai mare transparență platformei. Altfel spus, recrutorii nu mai trebuie să contacteze serviciul de asistență al platformei ca să întrebe, de exemplu, dacă un candidat a trecut interviul.

Un aspect important este că, prin contul personal, recrutorii pot evalua, fără efort, câștigurile potențiale ale tuturor recomandărilor lor. În plus, conturile personale de utilizator deschid oportunități suplimentare pentru recrutorii înregistrați, cum ar fi posibilitatea de a participa la programul Huntly, Invită un prieten, și de a câștiga bonusuri suplimentare pentru extinderea comunității de recrutori Huntly.

Cum pot urmări recrutorii, în mod eficient, statusul candidaților lor, pe tot parcursul procesului de recrutare? O caracteristică valoroasă a contului de utilizator personal este aspectul de tip foaie de calcul, în care fiecare candidat prezentat de recrutor primește un rând distinct. Această foaie este împărțită apoi în coloane ce reprezintă diferitele etape ale procesului de recrutare, cum ar fi “examinare”, “interviu” și așa mai departe. Pe măsură ce un candidat progresează, statusul său este actualizat, iar recrutorii îi pot vizualiza oricând parcursul.

Pașii necesari pentru crearea și gestionarea conturilor de utilizator pe Huntly

Procesul de creare și gestionare a conturilor de utilizator pe Huntly este extrem de simplu. Ca să creeze un cont, utilizatorii trebuie doar să completeze patru câmpuri de bază în timpul etapei de înregistrare și apoi să-și activeze contul prin confirmarea e-mailului. Toate caracteristicile platformei devin accesibile instantaneu și permit utilizatorilor să înceapă munca și să câștige primii bani din recomandări.

În acest moment, Huntly dezvoltă și implementează în mod activ noi caracteristici pentru angajatori, astfel încât procesul de publicare și urmărire a posturilor vacante să fie cât mai ușor posibil. Reprezentanții platformei promit, pentru viitorul apropiat, actualizări ce vor răspunde și mai bine nevoilor unice ale companiilor.

Procesul de creare și gestionare a conturilor de utilizator pe Huntly este extrem de simplu.

Cum transformă Huntly procesul de recrutare și cum poate ajuta angajatorii să-și eficientizeze costurile pentru recrutarea de noi angajați? “Huntly transformă radical procesul de recrutare pentru angajatori în mai multe moduri. Schimbăm din temelii piața tradițională a talentelor din domeniul IT, prin combinarea avantajelor agențiilor de recrutare, ale piețelor și ale site-urilor de joburi, eliminându-le, în același timp, defectele”, spun recrutorii Huntly.

În primul rând, Huntly le permite angajatorilor să-și publice gratuit posturile vacante. Pe site-urile de joburi, companiile plătesc 200-300 de dolari doar pentru publicarea posturilor vacante, fără să aibă garanția unei recrutări de succes. Huntly se angajează să furnizeze clientului zece CV-uri relevante în zece zile. În caz contrar, va ocupa gratuit postul vacant. Procesul riguros de preselecție al platformei reprezintă garanția că majoritatea candidaților trimiși unui client obțin un interviu, ceea ce face ca procesul de angajare să fie mai eficient decât prin agențiile de recrutare.

În al doilea rând, Huntly promite o creștere de zece ori a numărului de candidați relevanți pentru angajatori, cu un cost de cinci ori mai mic decât cel al unei agenții de recrutare tradiționale. Această “rezervă” extinsă de candidați este verificată atât de comunitatea de recrutare Huntly (care include deja peste 200 de recrutori profesioniști), cât și de experții interni ai platformei.

În plus, Huntly le permite angajatorilor să decidă cât vor să plătească pentru fiecare angajare. Aceasta este o diferență semnificativă față de metodele tradiționale de recrutare, în care onorariile sunt adesea fixe sau bazate pe procente din salariile anuale. Angajatorii au autonomia de a stabili bonusuri, ceea ce le permite să stimuleze și să motiveze direct recrutorii. Asta favorizează o abordare proactivă din partea acestora și poate duce la plasamente mai rapide și mai bune. Și mai important: angajatorii plătesc doar când decid să angajeze candidatul recomandat de Huntly și reduc astfel potențialele riscuri financiare asociate recrutării.

Ce urmează pentru Huntly? Huntly are planuri mari pentru perioada următoare. Un game changer va fi introducerea “contului de angajator”. Această caracteristică este concepută cu meticulozitate, pentru a da mai multă putere angajatorilor, pentru a le permite să urmărească mai ușor evoluția posturilor lor vacante și pentru a le asigura o perspectivă în timp real și o mai bună gestionare a proceselor de recrutare.

Huntly mizează și pe noul său Program de parteneriat pentru recrutori. Această inițiativă amplifică avantajele standard pe care le oferă platforma. Dincolo de beneficiile deja atractive, acest program introduce o serie de avantaje suplimentare, care le permit recrutorilor să-și dubleze veniturile cu ajutorul Huntly.

Programul de parteneriat introduce o serie de avantaje suplimentare, care le permit recrutorilor să-și dubleze veniturile cu ajutorul Huntly.
Articole din aceeași categorie
Total
0
Share