BestJobs: Românii ar accepta un job “de groază”, dar numai pentru un salariu de peste 10.000 de euro

Joburile de groază, cu birouri “bântuite” și colegi precum White Walker, Hannibal Lecter, Zombie, Mumia sau Hulk, îi fac pe cei mai mulți români să o ia la fugă fără să se uite în urmă, arată un sondaj de Halloween, desfășurat de BestJobs în rândul angajaților din România.

Joburile care bagă în sperieți mai mult de un sfert dintre respondenți sunt cele de călău și cel de manipulant de cadavre, urmate de cele de bocitoare (12,1 la sută), agent vânzări de organe (8,9 la sută) sau recuperator de înecați (7,3 la sută). Alte meserii pe care românii nu le-ar face nici “morți” sunt și cea de gropar, vrăjitor sau vânător de fantome ori vrăjitoare.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

De frică, 36,9 la sută dintre respondenți nu ar accepta astfel de joburi pentru nimic în lume, în timp ce 52,5 la sută susțin că ar fi dispuși să încerce să-și învingă teama pentru un salariu de cel puțin 10.000 de euro. Alții se mulțumesc însă și cu mai puțin: 7,7 la sută ar accepta un job de care le este teamă pentru un salariu cuprins între 5.000 și 10.000 de euro, iar restul de aproape trei la sută ar încerca și pentru mai puțin de 5.000 de euro.

Nici un job obișnuit într-un birou “bântuit” nu le surâde prea mult românilor, mai ales când pe holurile companiei umblă personaje precum White Walker, acel coleg care setează aerul condiționat la minimum, iar pe timpul iernii deschide geamul atunci când afară crapă pietrele, Hannibal Lecter, cel care nu pierde niciodată ocazia să-și “mănânce de fund” colegii, Zombie, colegul care nu poate lucra până nu-și bea cafeaua de dimineață, Mumia, care probabil că lucrează acolo de când s-a înființat compania și nu pare că o va părăsi vreodată, sau Hulk, colegul pentru care cele mai bune rezultate sunt cele pe care le obține la sala de forță.

Totuși, nu la fel de mulți se tem să se costumeze la birou de Halloween. Circa trei din zece respondenți sărbătoresc anul acesta Halloween la birou cu prăjituri, dovleci sculptați și costume trăznite. Dintre ei, 33 la sută spun că bugetul lor pentru costum a fost între 50 și 100 de lei, iar pentru aproape 19 la sută cheltuiala a depășit 100 de lei și a ajuns, în unele cazuri, și de 3-4 ori mai mare. Cei mai mulți însă sunt creativi și și-au conceput singuri costumul (38,6 la sută). Pe șeful lor, angajaților le-ar plăcea să-l vadă costumat de Halloween în zână/zân (15,8 la sută), unicorn (12,3 la sută), supererou (12,3 la sută), Lady Gaga (11,4 la sută), Cenușăreasa (9,6 la sută), spânzurat (9,6 la sută), bostan (9,1 la sută), zmeu (5,3 la sută), zombie (4,6 la sută), bețiv (4,4 la sută), Darth Vader (4,1 la sută), Drac (3,9 la sută) sau Călău (3,6 la sută).

Candidații pot acorda note angajatorilor, pe BestJobs

Pentru că angajații sunt “expuși” experiențelor înfricoșătoare nu doar de Halloween, BestJobs lansează Ratings, o nouă funcționalitate prin care pot acorda rating-uri între unu și cinci stele companiilor la care sunt sau au fost angajați de-a lungul carierei lor. La câteva săptămâni de la lansare, peste 100.000 de candidați au folosit noua funcționalitate și au acordat review-uri pentru aproximativ 10.000 de angajatori. În topul companiilor cu cel mai mic rating obținut de la angajați, o stea rating mediu, se numără Thermik Transylvania, Manuco Exclusive și Invicta. La polul opus, aproape cinci stele au primit Microsoft (4.68), Oracle (4.58) și Pfizer (4.73).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. Cu o experiență de peste 18 ani, peste 2,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 25.000 de joburi active în orice moment, în țară și în străinătate, BestJobs creează conexiuni între toți cei care vor să găsească un job mai bun și angajatorii care caută noi talente.

Articolul anterior

Ce face diferența între opțiunile de angajare din domeniul IT?

Articolul următor

Codiax 2018: Speakeri ce revoluţionează piaţa diamantelor cu tehnologii deep tech şi cursuri despre cum se realizează o casă inteligentă şi un asistent virtual

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share