Centrul local de excelență IT al proprietarului Lidl și Kaufland trece sub “umbrela” structurii centrale Schwarz Dienstleistungen

Schwarz IT HUB din România devine Schwarz Global Services HUB. Toate HUB-urile IT ale grupului sunt reunite sub o singură divizie.

Din toamna acestui an, Schwarz IT HUB din România, centrul de excelență IT care furnizează soluții digitale pentru grupul Schwarz, face parte din structura centrală SDL (Schwarz Dienstleistungen), sub egida Schwarz Global Services.

Divizia SDL, include, alături de România, hub-urile din Bulgaria și Spania, acționează în numele mărcilor Lidl, Kaufland, Schwarz Produktion, PreZero și oferă soluții digitale flexibile și servicii financiare adaptate serviciilor interne pentru întregul grup. Cu sprijinul Schwarz Global Services, colegii din diversele divizii ale grupului își vor putea gestiona prioritățile de business mai ușor și într-un timp mai scurt.

“Povestea de succes Schwarz IT HUB merge la nivelul următor. Anunțăm o nouă etapă a dezvoltării echipei noastre, cu o componentă adițională de integrare în structurile grupului Schwarz. În vară, am deschis noi oportunități în zona de infrastructură IT, cea de servicii și suport IT, dar și pe noi zone de tehnologie (Golang ori Mendix, de exemplu). Din această toamnă, încorporăm o nouă divizie, ce oferă servicii din zona administrativă și operațională, pe care le vom furniza la nivel de grup Schwarz și anumitor companii ale grupului din țările în care suntem prezenți.

Păstrăm focusul pe zona de dezvoltare, implementare si mentenanță software, dar ne extindem și pe alte tipuri de servicii. Avem o echipă extraordinară. Opțiunea strategică a grupului, de a dezvolta mai departe echipa din România, este motivată în primul rând de performanța oamenilor de aici, dar și de potențialul noilor colegi, alături de care ne propunem să creștem împreună”, spune Octavian Ichim, CEO Schwarz Global Services HUB România.

Unul dintre obiectivele Schwarz Global Services este acela de a furniza cele mai inovatoare și eficiente soluții în retail, pentru a oferi cea mai bună experiență de cumpărare. Departamentul financiar oferă soluții eficiente în domeniul contabilității financiare, iar experții IT reprezintă motorul în procesul de transformare digitală.

Noua divizie va fi coordonată la nivel internațional de Claus ter Haar, manager al Schwarz Global Services International. Acesta are o experiență de 17 ani în Grupul Schwarz. În trecut, a fost director financiar la Kaufland România și, apoi, la Kaufland Germania.

Grupul Schwarz este o companie internațională, nr. 1 la nivel european în business-ul de retail, cu circa 550.000 de angajați și peste 13.400 de magazine în 33 de țări. Grupul este alcătuit din cele diviziile de retail Lidl și Kaufland și are sediul în Neckarsulm, în Baden-Württemberg. Schwarz Dienstleistung KG oferă servicii complete pentru companiile asociate grupului Schwarz.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share