La şase ani de la inaugurare, hub-ul de dezvoltare software Coface Technologies are în plan să crească echipa de specialiști IT până la 200 de membri, în decurs de patru ani.
Planul face parte din ambiția grupului de a consolida poziția centrului tehnologic din România ca furnizor integrat de soluții software pentru birourile Coface din toată lumea. Proiectele dezvoltate aici deservesc principalele linii de business ale grupului în operațiuni de contractare, facturare, informații de afaceri, dosare de daună.
Echipa locală de ingineri software lucrează la dezvoltarea de aplicații pentru back-office utilizate în majoritatea celor 100 de țări unde Coface își desfășoară activitatea, direct sau prin parteneri. Cu un ciclu de viață lung, de peste zece ani, proiectele vizează dezvoltarea de noi functionalități pentru back-office-ul Coface utilizând tehnologii și frameworks bazate pe Java și Angular și asigurând activități de tip ETL (Data Warehouse), DQA (Data Quality Assurance), analiză de business, QA (Software Quality Assurance).
- Plecarea unui angajat “costă” cel puțin 30-50 la sută din salariul său anual brut. La un salariu de 7.500 de lei, o companie pierde cel puțin 27.000 de lei
- Piața muncii, după primul semestru: peste 160.000 de joburi noi și 4,4 milioane de candidaturi, pe eJobs
- Angajații profită de minivacanța dintre 1 și 5 iunie. Cei mai mulți au planuri aproape de casă, dar și la munte sau pe litoral
În cei șase ani de activitate în România, specialiștii centrului tehnologic au implementat proiecte de development complexe, precum Atlas Risk, instrument de calcul al riscului unei asigurări comerciale, folosit în peste 60 de țări unde Coface derulează operațiuni. La acesta se adaugă un tool ce furnizează datele de identificare pentru companii din toate țările, dar și o platformă de facturare utilizată în 26 de țări.
“Coface Technologies a reușit să construiască o echipă stabilă și performantă, într-un mediu profund concurențial, păstrând un echilibru între muncă și viața personală. Suntem actori generatori ai modernizării stack-ului technologic, a proceselor și instrumentelor utilizate în dezvoltarea software-ului back-office Coface. În cei șase ani de când furnizăm software, am atras talente care au implementat proiecte cu impact major în operațiunile grupului. Privind în viitorul apropiat, țintim extinderea echipei și continuarea proiectelor de dezvoltare de software pentru clienții interni”, declară Robert Lupoiu, Head of Development, Coface Technologies.
O echipă de ingineri software cu ADN financiar
Echipa Coface Technologies numără acum aproape 100 de specialiști. Media de experiență a colegilor din centrul de dezvoltare este de patru ani în Coface și zece ani în domeniu. 80 la sută din echipa actuală de management (Team Leaders si arhitecți software) participă la derularea proiectelor Coface încă de la inaugurarea hub-ului, în 2017.
Echipa din București participă la dezvoltarea software-ului în toate aspectele sale, prin utilizarea de tehnologii noi într-un mediu de lucru agil. În linie cu misiunea de a dezvolta soluții performante, membrii echipei locale ajută specialiștii Coface să ofere servicii inovatoare de management al riscului pentru clienții din toată lumea.
Expertiza și modernizarea fac parte din ADN-ul echipei ancorate în principalele evoluții tehnologice ale segmentului de profil. Potrivit dezvoltatorilor software de la Coface, anul 2023 va fi marcat de trei tendințe majore pe piața de soluții software.
Pe zona de automatizare, sistemele RPA pot optimiza activitățile unei organizații într-o manieră non-intruzivă, iar într-un context de aflux de informații și procese, RPA-ul devine necesar. Inteligența artificială ia avânt și depășește bariere tehnologice și umane într-un ritm tot mai accelerat. Nu în ultimul rând, Data Lake este pe agenda tehnologică a anului, pe fondul necesității masive de stocare a datelor într-un sistem centralizat.
DESPRE COFACE
Cu 75 de ani de experiență și cea mai extinsă rețea internațională de specialiști, este unul dintre liderii în domeniul asigurărilor de credit și de servicii complementare precum factoring, colectare de creanțe, asigurări Single Risk, bonding și informații de afaceri. Experții săi sprijină 50.000 de clienți în 100 de țări să construiască afaceri de succes. La finalul lui 2022, Coface avea 4.721 angajați și o cifră de afaceri de 1,81 miliarde de euro.