“Compania cu cei mai fericiți angajați” caută juniori pentru cele 80 de locuri din programul de internship

Adobe România angajează peste 80 de juniori, prin programul de internship, unul dintre cele mai apreciate în industria de profil. De altfel, luând în considerare feedback-ul angajaților cu privire la satisfacția resimțită la locul de muncă, Adobe a fost desemnată compania cu cei mai fericiți angajați în 2021, potrivit unui raport Comparably.

Potrivit reprezentanților companiei, dacă ești programator junior și îți dorești să crești într-o echipă dinamică, experimentată, să ai parte de provocări ce te vor scoate din zona de confort, dar te vor ajuta să devii mult mai bun, atunci programul de internship de la Adobe e ce cauți. Echipa din România are aproape 1.000 de programatori și ingineri experimentați, iar produsele la care lucrează sunt printre cele mai interesante și provocatoare din industria globală, fiindcă sunt produse-lider pe segmentele lor de piață.

Programul global destinat internilor din Adobe se concentrează pe crearea de viitori lideri prin atragerea, angajarea și reținerea unor talente universitare excepționale, cu abilități și perspective diverse de la școli din întreaga lume.

În fiecare an, Adobe România primește zeci de juniori în mai multe echipe din companie, iar programul de stagii, care durează șase luni, este o modalitate eficientă de a descoperi tinerele talente și de a le da șansa să vadă cum arată cu adevărat munca unui inginer software. Peste jumătate dintre juniorii recrutați prin programul de practică devin angajați full-time în Adobe, la finalul programului de internship.

“De ce este nevoie? De background tehnic, seriozitate, perseverență și determinare. De restul se ocupă colegii cu experiență din companie. Noi credem că ideile grozave pot veni de pretutindeni, iar scopul nostru este să angajăm talente universitare de top, bazate pe abilități și capacități măsurabile. Pun accent pe <elevi de top> în detrimentul <școlilor de top>. Ca intern Adobe, îți vei pune inteligența și creativitatea să lucreze la proiecte esențiale pentru Adobe, vei fi îndrumat de cei mai talentați oameni din domeniul software și vei primi tot meritul atunci când vei contribui la proiectele echipei din care faci parte. De fapt, mulți dintre stagiarii noștri devin inventatori de brevete în timpul perioadei lor la Adobe”, explică Mădălina Nițu, Talent Partner.

Ce părere au cei care au participat până acum la internship-urile Adobe?

“Internship-ul la Adobe a fost o provocare, pentru că am avut de făcut un proof of concept pornind doar de la o idee. A trebuit să combin ce știam cu învățarea accelerată de concepte noi. Rezultatul a fost un patent și continuarea pe o poziție full-time. Sfatul meu este să aplicați fără frică, pentru că veți avea parte de o experiență fulminantă pentru carieră și veți cunoaște multe persoane faine”, spune Vlad Lungu-Stan, Machine Learning Engineer, absolvent al programului de internship.

Vlad Lungu-Stan, Machine Learning Engineer, absolvent al programului de internship @ Adobe Romania.

“Adobe este o companie în care crești profesional prin faptul că lucrezi pe proiecte care sunt sau vor ajunge în producție, fiind folosite de milioane de utilizatori, așa că ideea ta contează dacă te implici. În urma internship-ului la Adobe, am avut ocazia să lucrez cu oameni foarte talentați și pasionați de ce fac, de la care am avut ce învăța, și cu multe tehnologii noi, în care nu aveam experiență, care nu se studiază în facultate, cum ar fi Golang, Kubernetes, Ansible, Docker, AWS, Jenkins și lista poate continua. Internship-ul meu a fost în zona de SRE. Ca sfat pentru viitorii interni, le-aș spune să nu se streseze că nu știu tehnologia X care apare în job description. Important e să aibă gândire logică, tehnică, și atunci totul vine de la sine”, arată Corina Mihăilă, Software Development Engineer, absolventă a programului de internship.

Corina Mihăilă, Software Development Engineer, absolventă a programului de internship @ Adobe Romania.

Evenimente în care poți cunoaște echipa Adobe

Adobe participă în fiecare an la evenimentele organizate în facultăți tehnice din București și nu numai. Ca să păstreze permanent un dialog deschis cu studenții, echipa Adobe vine în fiecare an cu prezentări tehnice în care participanții pot afla mai multe despre produsele dezvoltate în România și tehnologiile folosite de ingineri. Studenții pot afla detalii și despre programele de internship și procesul de recrutare și pot intra în dialog direct cu reprezentanți ai companiei, din echipele de engineering ori din echipa de recrutare.

Anul acesta, echipa Adobe dă întâlnire candidaților la SmartHack (4 și 7 noiembrie, Hotspot Skyhub, Orhideea Towers București), PoliJobs (16-17 noiembrie, Universitatea Politehnica București) și la HackIT All (10-11 decembrie, Universitatea Politehnica București). Detalii despre rolurile de internship disponibile la Adobe Romania se găsesc aici.

Articolul anterior

"Winter is coming": "Giganții" din Silicon Valley strâng cureaua - elimină locuri de muncă, taie beneficii extrasalariale și renunță la proiecte ambițioase

Articolul următor

România, premiată și reprezentată la Future Innovation Summit prin antreprenoarea Mihaela Raluca Tudor

Articole din aceeași categorie
Total
20
Share