Netcentric | Collaborative Intelligence sau răspunsul companiilor la nevoia de adaptare în era digitală

Deși este un concept relativ nou introdus, inteligența colaborativă explorează ideea conform căreia succesul unui ecosistem se bazează pe capacitatea unui grup de oameni de a gândi, interacționa și inova în vederea obținerii unui rezultat care să pună în lumină experiența și setul de abilități al fiecărui membru.

Acest concept începe să acapareze din ce în ce mai mult mentalitățile companiilor care își doresc să rămână competitive în rândul angajatorilor preferați și, în același timp, să continue să construiască comunități de oameni cu care să împărtășească aceleași valori.

Astfel că, încă de la intrarea pe piață, în 2016, Netcentric a abordat o viziune organizațională unică în România: angajații sunt încurajați să-și folosească creativitatea, să privească dincolo de tehnologie și să preia inițiativa pentru a se putea adapta și răspunde rapid așteptărilor unei piețe în continuă schimbare. “Ce am observat încă de la început este că avem nevoie și de un model organizațional care să se plieze pe mentalitatea și valorile pe care Netcentric vrea să le promoveze. Am ajuns destul de ușor la Holacracy și, după aproximativ cinci ani de la implementarea la nivel global, putem afirma că ne-a permis într-adevăr să oferim o structură descentralizată, dar în același timp suficient de clară și bine organizată, unde fiecare dintre noi are atât autoritatea de a lua decizii cât, bineînțeles, și responsabilitatea de a îndeplini ce și-a propus”, explică Andreea Turlea, Holacracy Trainer. 

Credem că te-ar interesa și: Corporatistul din Pipera

Toate acestea au dus la construirea unei culturi bazate pe colaborare, agilitate, flexibilitate și autonomie. În cei trei ani de la deschiderea biroului din București, Netcentric a ajuns la circa 150 angajați și a depășit astfel estimările inițiale. “Una dintre prioritățile noastre este creșterea echipelor de development. În ultimul an am pornit mai multe inițiative de expansiune la nivel global, iar local am extins căutarea de talente și în alte hub-uri tehnologice, cum ar fi Timișoara, Iași, Sibiu, Cluj etc. Căutăm colegi cu idei și perspective noi, care să ne ajute să evoluăm constant și să contribuie atât la dezvoltarea proiectelor web, cât și la formarea comunității noastre”, afirmă Irina Constantinescu, Talent Acquisition Specialist. 

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Netcentric este o companie care înțelege că nevoile angajaților s-au schimbat în timp și, abordând o viziune organizațională diferită, oferă oamenilor un mediu multicultural și instrumente de dezvoltare personală și profesională. Supravegherea și procedurile stricte au fost înlocuite cu încrederea și autonomia, dând astfel angajaților libertatea de a-și utiliza expertiza, abilitățile și ideile într-un mod creativ și inovator. Netcentric a adoptat această formă de leadership descentralizat și transparent, care oferă relevanță, scop și apartenența la comunitate, stimulând fluxul și transferul informațional. 

Netcentric este singura companie de web development și consultanță, care deține cinci specializări Adobe Experience Cloud – platforma dedicată soluțiilor de digital marketing. Mai multe despre activitatea Netcentric în România pot fi citite și aici.

Articolul anterior

Tesla, sponsor al unui club de fotbal din România. Gigantul american va plăti 20 de milioane de euro în următorii trei ani

Articolul următor

Un startup românesc oferă o soluție pentru serviciile de relații cu clienții, bazată pe Inteligența Artificială, pentru Orange Luxembourg

Articole din aceeași categorie
Total
8
Share