Virgil Botoc, Plant WCM Coordinator, lucrează la Ursus Breweries din august 1998. Îi place berea și tot ce se leagă de ea, de la cum se fabrică până la mirosul sau culoarea ei. Face parte din echipa care coordonează procesul de dezvoltare competențe privind fabricarea berii și nu numai.
A terminat Facultatea de Tehnologie a Produselor Alimentare și și-a dorit ca, imediat după absolvire, să lucreze în fabrica de bere Timișoreana, cum se numea pe atunci. Nu s-a concretizat – a început pe poziția de tehnolog in industria de procesare a cărnii, ulterior a laptelui și, în final, și-a văzut visul devenind realitate și a intrat în echipa fabricii de bere. În cei aproape 27 de ani de muncă, a acumulat o experiență prețioasă pe care acum o transmite și altora.
În prezent se ocupă de dezvoltarea competențelor colegilor, pe care îi sprijină și îi ghidează în evoluția lor profesională. Îi place ce face, pentru că simte că e responsabil de cei pe care îi formează, iar astfel „povestea merge mai departe”.
- Tendințe în freelancing, în 2025
- Pehart Grup investește în formarea viitorilor specialiști ai industriei hârtiei, prin parteneriate strategice cu școlile profesionale
- Mai puțin de jumătate dintre angajați se așteaptă la o primă de Paști
Ce competențe are un plant WCM Coordinator? Tehnice, în primul rând, de expertiză, în special în zonele de operare, respectând în egală măsură practicile Asahi Way legate de tot ce înseamnă cunoștințele privind competențele profesionale. Datorită acestor bune practici, compania Ursus Breweries a devenit nr. 1 în producția de bere.
Care sunt cele mai importante cuvinte pe care le-ar folosi, dacă ar fi să-și definească meseria și locul de muncă? Prietenie, pasiune și creștere. Acestea sunt cuvintele pe care le folosește Virgil Botoc atunci când vorbește despre munca sa. Spune că la Ursus Breweries „știm să punem în valoare potențialul fiecărui om și asta îi determină pe toți să aibă o atitudine pozitivă, încrezătoare, proactivă”. A vrut să demonstreze că poate să-și îndeplinească obiectivele la nivel înalt în orice poziție pe care a ocupat-o de-a lungul timpului în companie.
A fost o ambiție de-a lui, deoarece consideră că astfel poate aduce un plus de valoare la locul de muncă. Creșterea, dezvoltarea au un rol foarte important pentru Virgil, ca și relațiile de serviciu care sunt bazate pe respect. Proiectele noi au fost cele care l-au provocat cel mai mult și, pentru că a trecut prin zona de fabricație și îmbuteliere și a împărtășit ulterior experiența ca trainer, simte că deja face parte din istoria companiei.
Ce spun cei care îl cunosc prima dată și află că lucrează la Ursus Breweries? Nu se miră că lucrează acolo, ci că lucrează de 27 de ani. Și că nu se vede lucrând în altă parte. Este o companie care oferă stabilitate, de aceea recomandă celor tineri să aleagă acest angajator.
Pe piața locală, Ursus Breweries este văzută ca fiind printre cele mai apreciate companii și Virgil Botoc le spune colegilor zâmbind, dar serios, în fond, că, din 1718, fabrica are aceeași adresă.
Unul dintre argumentele pe care le folsește în fața celor doritori să lucreze la Ursus Breweries este că industria berii nu este una comună, monotonă, ci este frumoasă, dinamică, oferă mereu lucruri noi și colegii sunt integrați și ajutați să se dezvolte, pentru ca și ei să rămână cel puțin 30 de ani în companie.