Compania de origine britanică Amdaris deschide un nou centru în România și plănuiește să angajeze încă 50 ingineri software în 2023

Foto: Iulius

Amdaris, compania originară din Marea Britanie ce oferă servicii de dezvoltare software, suport dedicat gestionării produselor web și consultanță strategică, va inaugura al doilea sediu național la București, care devine a șaptea locație globală a firmei tech.

În afara Marii Britanii, compania fondată în 2009 de Vlad Nanu și Andy Rogers are birouri în Bulgaria, Ucraina, România, Moldova și Dubai. Amdaris România are acum 250 de angajați, dintre care 200 la Timișoara și 50 la București, și își propune să dubleze numărul personalului din Capitală până la finalul anului.

În 2022, grupul Amdaris a raportat o creștere de 94 la sută a cifrei de afaceri, dublarea numărului de angajați la nivel global și o creștere de 90 la sută a mediei veniturilor totale per client. Aceste cifre o plasează printre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa.

La conducerea sucursalei din București se află Mara Pop, profesionist experimentat în dezvoltare strategică de business și management de operațiuni, cu experiență în industriile de telecomunicații, software development și healthcare. Preluarea conducerii centrului de către Mara Pop păstrează procentul 100 la sută feminin în echipa de management Amdaris România, alături de Anna Grier, directorul centrului din Timișoara. Și echipa de management de proiecte din țară înregistrează un procent de 50 la sută femei. La nivel de grup, Amdaris se mândrește cu posibilitatea de a crea oportunități în domeniul tehnologic pentru femei, cu un 65 la sută femei în managementul businessului și 44 la sută în managementul de proiecte.

“Ne dorim ca noul birou din București să devină unul dintre cele mai importante centre de excelență tehnică și delivery pentru clienții noștri și una dintre cele mai puternice locații Amdaris. Ne-am propus securizarea poziției pe piața locală prin recrutare continuă în perioada următoare, contribuția la strategia globală și creșterea generală a companiei și menținerea unui nivel ridicat al satisfacției angajaților noștri. Această componentă de retenție și satisfacție a angajaților este deosebit de importantă pentru Amdaris. Prin programele de învățare continuă și de dezvoltare și prin mediul de lucru oferit în birourile noastre, am atins un nivel de retenție de 86,7 la sută printre cei 880 de angajați la nivel global”, declară Mara Pop.

Mara Pop, directorul centrului Amdaris București.

Centrul din București este o locație de importanță strategică pentru Amdaris. Din punct de vedere al poziționării regionale, dar și din alte considerente socio-economice, acest centru va deveni un hub și va servi drept unul dintre locurile principale de întâlnire cu clienții și cu colegii din celelalte centre.

“România este singura țară în care compania are acum două centre independente. Această decizie este bazată pe potențialului imens al țării în zona de tehnologie. Alegerea Bucureștiului se bazează pe mulți factori, precum faptul că există o concentrație mare de talent tech, ocupă locul șapte în Europa în categoria tehnologie și startups și este al 16-lea hub IT din Europa ca mărime, cu peste 50.000 de programatori profesioniști. Acest centru joacă un rol important în rețeaua pe care am construit-o în Europa, ce are ca scop lupta împotriva schimbărilor climatice”, spune Vlad Nanu, co-fondator și co-CEO Amdaris.

Locația noului birou Amdaris din București își propune să reprezinte o soluție pentru problemele tipice ale angajaților. Biroul va fi aranjat în funcție de particularitățile proceselor individuale sau de echipă, va fi optimizat pentru o tranziție facilă între diferitele zone și va facilita spații colaborative, care sprijină munca în echipă. Spațiul va urmări să sporească productivitatea, agilitatea, colaborarea și sentimentul de apartenență în comunitatea Amdaris, prin facilitarea conectării între colegi.

DESPRE AMDARIS

Fondată în Marea Britanie, în 2009, de Andy Rogers și Vlad Nanu, este o companie ce oferă servicii de IT, dezvoltare software, strategie și consultanță. Cu peste 880 de angajați la nivel global, are sedii în Bulgaria, Ucraina, România, Moldova și Dubai. Este prezentă în România din 2012, odată cu deschiderea sediului regional din Timișoara.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share